Αρχική

Βασίλης Καραχάλιος: Τα απίστευτα πεπραγμένα του στην καλύτερη χρονιά της καριέρα του!

Το περασμένο Σάββατο είχε ιστορική χροιά για την ΦΕΑ, αφού επικράτησε επί του Αμύντα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο επίπεδο της Elite League έπειτα από έξι αποτυχημένες απόπειρες. Το σύνολο του Αλέξη Καρατζά κατάφερε να επικρατήσει τόσο εύκολα επί του Αμύντα, καθότι πέρα από την εξαιρετική ομαδική απόδοση που έπιασε είχε και τον Βασίλη Καραχάλιο(1997,1,98μ) σε εξαιρετική ημέρα.

Ο 25χρονος άσος έχει μία μικρή εμπειρία από την κατηγορία, όντας μέλος του Ψυχικού την “κουτσουρεμένη” αγωνιστική περίοδο 2020-21, ωστόσο για πρώτη φορά αναλαμβάνει τόσο αυξημένες αρμοδιότητες στην εν λόγω κατηγορία. Παρόλες τις πολλές ευθύνες του στο παρκέ, ο 25χρονος forward ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά, αφού είναι σχεδόν από τους μόνιμους διακριθέντες στα παιχνίδια της ΦΕΑ, αποτελώντας έναν παίκτη βαρόμετρο στην επιθετική και την αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων.

Αναφορικά με τον αγώνα με τον Αμύντα ο Καραχάλιος βρέθηκε σε μία από τις καλύτερες αν όχι την κορυφαία ημέρα της μέχρι τώρα καριέρας του, καθότι διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Δημήτρη Λιόγα. Συγκεκριμένα σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 10/15 δίποντα, 3/5 βολές και 0/1 τρίποντα. Η συνεισφορά του στο παιχνίδι δεν σταματά εκεί, αφού μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και έκανε δύο μπλοκ, με συνέπεια να μαζέψει 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και και να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

Πάντως όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο ικανός άσος είναι μία μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, την στιγμή που κατέχει την πρωτιά στην ομάδα του σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα είναι ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ με 15,4 πόντους μέσο όρο (46,2% δίποντα, 12% τρίποντα), ενώ είναι ο κορυφαίος τόσο στα ριμπάουντ (7,9) όσο και στην αξιολόγηση (16 μονάδες ανά βραδιά). Άλλωστε ο Καραχάλιος είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης, που είναι πολύ ικανός τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο μπροστά μέρος του παρκέ, στο οποίο έχει ένα πλούσιο ρεπερτόριο.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο αθλητής της ΦΕΑ αγωνίζεται ως “4” κατά βάση και παρά το γεγονός ότι φαίνεται undersized για την θέση αυτή είναι αρκετά δυνατός και μπορεί να παίξει με πλάτη, με συνέπεια να σκοράρει, να “φορτώνει” με φάουλ τους “προσωπικούς του φρουρούς” και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Ακόμη είναι αρκετά γρήγορος, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να απειλήσει και με πρόσωπο στο καλάθι αλλά και να είναι ο εκτελεστής σε πιθανά PnR που θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν οι περιφερειακοί της ομάδας του.

Επίσης αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλές offball κινήσεις και να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει από κοντά. Όσον αφορά το τρίποντο, έχει την δυνατότητα να σουτάρει από μακριά, αλλά προτιμά να μην παίρνει πολλές προσπάθειες από την περίμετρο, αφού έχει άλλα χαρακτηριστικά, που μπορεί να τα αξιοποιήσει καλύτερα. Τέλος εντύπωση κάνει κι η αμυντική του προσήλωση και ικανότητα, αφού πρόκειται για έναν γρήγορο και αθλητικό παίκτη με έφεση τόσο στα ριμπάουντ όσο και στα μπλοκ.

The post Βασίλης Καραχάλιος: Τα απίστευτα πεπραγμένα του στην καλύτερη χρονιά της καριέρα του! appeared first on Basketblog.