Αρχική

Τώρα έχει ρόστερ και θέλει τα σωστά σχήματα

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την κατάσταση στον ΠΑΟ

Τα έχουμε πει πολλές φορες κλασικ και νωρίς. Για τον Μπέικον λέγω που ήρθε και άλλαξε επίπεδο ο Παναθηναϊκός με το καλημέρα. 

Ο Ράντονιτς και η τεχνική γενικώς διεύθυνση δεν ήθελαν τον Μπέικον αλλά τελικά πείστηκαν και σώνονται δια της πλαγίας… Ο Αμερικανός ήρθε και ο ΠΑΟ είδε φως στο σκοτεινό τούνελ της επίθεσης που αγκομαχούσε να βάλει 70-75π ακόμα και στην έδρα του. Η άφιξη του Μπέικον έφερε άλλο άερα στον ΠΑΟ,άλλη κλάση και με τους Πονίτκα-Μπέικον ο ΠΑΟ έχει πλεον δύο πρωτοκλασάτους ξένους. Αναλύτοντας το ματς με την Μπασκόνοα, είναι φανερό ότι μαζί τους ανεβαίνει και ο Παπαγιάννης (ειδικά όταν είναι στο παρκέ ο Ουόλτερς που είχε 7 ασ σε 15′ και τον αξιοποιεί)και ελευθερώνονται και άλλοι όπως ο Γκριγκόνις που αναδεικνύεται μέσα από την ομάδα του και αυτό είναι το παιχνίδι του. Δηλ 10-15π μέσα από την ομάδα. Μην περιμένετε παραπάνω. Μαζί με τον Μπέικον που έχει πολυδιάστατο και πλουραλιστικό παιχνίδι,ελευθερώνονται από τις βοήθειες πάνω του και άλλοι και μαζί με τον Ουίλιαμς φτιάχνουν ήδη ένα πολύ ενδιαφέρον ειδικά επιθετικά δίδυμο στα φόργουορντ. Και όταν ανεβαίνει κανένα 10λεπτο σωστά και στο “4”ο πρώτος (καθώς είναι φανερό πια ότι ο Χουγκάζ δεν υπολογίζεται και ο Μαντζούκας στην Ευρωλίγκα θα είναι για δίλεπτα και αν..) παίζουν μαζί Πονίτκα και Γκριγκόνις στο 2-3 και υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας από το πολυδιάστατο παιχνίδι του Πολωνού. Κάπως έτσι ο ΠΑΟ βρήκε το καλό του πρόσωπο και έκανε το καλυτερό του παιχνίδι στην επίθεση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που σκοράρισε στο ΟΑΚΑ 60π,απέναντι στην πονηρή Μπασκόνια. Και στην 3η περίοδο έπαιξε σωστό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Στην άμυνα να προσέξουμε και το δεύτερο συνεχόμενο καλο παιχνίδι και αυτό είναι κέρδος και σημαντικό του Π.Καλαϊτζάκη που δείχνει έτοιμος από το περασμά του από την Λιετκαμπέλις και αποκτώντας σταδιακά και ψυχολογία,προσφέρει ένα ποιοτικό αμυντικά δεκάλεπτο. Συνεπώς μένει πλέον το μοντάρισμα και η χημεία. Να βρει τα σωστά σχήματα και ο Ράντονιτς που ήδη άρχισε και βελτιώνεται και έκοψε το ανούσιο και λαθεμένο ροτέισον. Σωστά δεν έβαλε τον Μποχωρίδη που δεν έχει πάνω από 2-3′ και αν και το μόνο λάθος του κόουτς του ΠΑΟ είναι η επιμονή του στον Λι προφανώς γιατί πιέζει στην άμυνα. Όμως δεν ταιριάζει με τον Παπαγιάννη και στο σετ μπάσκετ έχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να παίζει 25′ ο Λι και 15′ ο Ουόλτερς και ούτε να σουτάρει 8τρ ο Λι όταν έχεις παικταράδες επιθετικά! Επίσης το πρόβλημα του Γκουντάιτις στην άμυνα κάνει ..μπαμ και εκεί κτύπησε η Μπασκόνια και προσπέρασε στο ημίχρονο. Κανονικά θέλει αθλητικό ψηλό και τώρα φάινεται το λάθος να μην κυνηγήσει ο ΠΑΟ τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ανάλογα πρέπει να προσέξει το ξεκίνημα.Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκινά άσχημα και μάλιστα εντός έδρας.Αυτό είναι πρόβλημα.Πάλι άρχισε με -6 στο τρίλεπτο για να ρολάρει μετά. Επίσης στο ημίχρονο είχε 2/10τρ και μετά 6/13.

The post Τώρα έχει ρόστερ και θέλει τα σωστά σχήματα appeared first on Basketblog.