Αρχική

Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Κοζάνης - ΑΕ Περδίκκα 0-3 | φωτο - βίντεο

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η Α.Ε. Κοζάνης που ηττήθηκε στην έδρα της με 0-3 από την πολύ δυνατή ομάδα του Περδίκκα.
Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι παρά το τσουχτερό κρύο. Οι νεαροί παίκτες της Α.Ε. Κοζάνης βρήκαν τα “δύσκολα” απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο που κέρδιζε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και πρεσσάριζε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν απείλησε τον Περδίκκα παρά μόνο μετά το 0-3, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Το παιχνίδι αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για τους “πιτσιρικάδες” του Βαγγέλη Μίχου που είδαν πλέον πως είναι να παίζεις απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο στην Α’ Κατηγορία. Ο Περδίκκας, που έκανε το 5 στα 5,  έδειξε ένα καλοοργανωμένο σύνολο, μία ομάδα “γεμάτη” από παίκτες σε όλες τις θέσεις και σίγουρα θα είναι μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας τους ποιοτικούς παίκτες, έπαιξαν με την μπάλα κάτω, έκαναν κάποιους ωραίους συνδυασμούς και πήραν μία απόλυτα δίκαιη νίκη. Μόλις στο 3′ ο Περδίκκας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από λάθος πάσα του Παναγιωτίδη ο Παπαγαθονίκου έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του απέκρουσε σωτήρια ο Παναγιωτίδης. Το σκορ άνοιξε στο 36′ όταν ο Περδίκκας άλλαξε πολλές πάσες έξω από την περιοχή, ο Τσεμπερλίδης έκανε την κάθετη στον Ρωμύλο Παπαγαθονίκου που μπήκε και πλάσαρε εύστοχα. Στο 39′ μία πολύ όμορφη στιγμή στο παιχνίδι καθώς ο Παπαγαθονίκου σταμάτησε την επίθεση του κάνοντας “fair play” όταν κατάλαβε ότι κατά λάθος χτύπησε το αντίπαλο του Βεντούλη που έμεινε στο έδαφος. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια καθώς ο Περδίκκας είχε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο ενώ η ΑΕΚ που είχε χάσει το κέντρο δεν μπορούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις. Στο 53′ έγινε μία περίεργη φάση όταν ο Παπαχαρίσης γύρισε την μπάλα στον Παναγιωτίδη που γλύστρισε, αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι, φάνηκε να κυλάει πάνω στην γραμμή, ο Παναγιωτίδης με υπερπροσπάθεια την έδιωξε, η μπάλα βρήκε το άλλο κάθετο δοκάρι και μετά απομάκρυναν οι αμυντικοί, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για γκολ. Στο 59′ σωτήρια απόκρουση του Παναγιωτίδη σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση του Παπαγαθονίκου. Στο 61′ έγινε το 0-2 μετά από κόρνερ που απομάκρυναν οι αμυντικοί, σουτ του Τσεμπερλίδη προς την εστία και κεφαλιά-ψαράκι του προωθημένου Νίκου Λιάμη στα δίχτυα. Στο 73′ ο Περδίκκας “τελείωσε” το παιχνίδι μετά από μπάσιμο του Θ. Βλάχου από αριστερά που έδωσε “έτοιμο” γκολ στον Παπαγαθονίκου που από κοντά έκανε το 0-3. Στην συνέχεια, με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, η ΑΕΚ έκανε κάποιες φάσεις όπως τρία καλά σουτ του Ντούκα στο 78′, στο 82′ και στο 85′ τα οποία απέκρουσε όλα σωτήρια ο τερματοφύλακας Μήτκας. 

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Παναγιωτίδης, Ζάχος (65′ Μαρτιρόσοβ), Βουνοτρυπίδης, Παπαχαρίσης, Βεντούλης, Τσιόκανος (65′ Παπαθανασίου), Ζαφειρόπουλος (55′ Ανδρεόπουλος), Γουρζουλίδης (55′ Ντούκα), Μπόντης, Μίχος (76′ Βογιατζής), Θεοδοσιάδης. 

Α.Ε. ΠΕΡΔΙΚΚΑ

(Γιώργος Θεοδωρίδης): Μήτκας, Π. Τσιντός (68′ Θ. Βλάχος), Τσάρδας, Ν. Λιάμης, Τζουβάρας, Σπυρλές (86′ Αλ. Παπαδόπουλος), Χρ. Τσιντός, Ευ. Βλαδίκας, Παναγιωτίδης (75′ Λυπιρίδης), Παπαγαθονίκου (75′ Μουρούζης), Τσεμπερλίδης (68′ Μωϋσιάδης). 

Διαιτητής

: Χρ. Κωνσταντινίδης.Βοηθοί: Πανυτσίδου, Λαμπριανίδης.

 aekozanis.gr - Κώστας Τσιώρας