Αρχική

Εlite League: Οι κορυφαίοι της πέμπτης αγωνιστικής (Polls)

H πέμπτη αγωνιστική της Elite League αποτελεί παρελθόν, ωστόσο πέρα από τα κλειστά παιχνίδια αλλά και τα ντέρμπι που διεξήχθησαν, είχαμε πολλές εξαιρετικές ομαδικές και ατομικές επιδόσεις. Έτσι το basketblog.gr για ακόμη μία εβδομάδα επιλέγει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντας παράλληλα και στο κοινό την δυνατότητα να ψηφίσει τους αθλητές και τον προπονητή που διακριθήκαν σε αυτήν την πέμπτη στροφή του πρωταθλήματος.

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ο Ορφέας Στασινός (1998., 1,82μ) αποτελεί γέννημα – θρέμμα της ομάδας του Αμαρουσίου, αφού όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας είναι μέλος των “κιτρινόμαυρων”, με εξαίρεση ένα διάλειμμα την σεζόν 2019-20 όταν και μεταπήδησε στον Ήφαιστο Λήμνου και την Basket League. Aπό εκεί κι έπειτα ο 24χρονος αποτελεί βασικό γρανάζι στην παρουσία του συνόλου του Σκαραφίγκα στην Elite League, καθώς πάντα είναι από τους πρώτους του σκόρερ, την ώρα που συμβάλλει και σε άλλους τομείς όπως η δημιουργία και τα ριμπάουντ.

Ο ποιοτικός PG συνεχίζει στις υψηλές πτήσεις και φέτος, καθώς μετρά 15,2 πόντους, 5,4 ασίστ και 4,6 ριμπάουντ, συνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα δίδυμο υψηλών προδιαγραφών με τον Βασίλη Σταυρακούκα. Μάλιστα ο Στασινός στην δραματική νίκη του Αμαρουσίου επί της ΦΕΑ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του μεταγραφές με 18 πόντους (6/14 σουτ), 6 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ακόμη είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ταλαντούχος παίκτης μπορεί να μην ήταν στο παρκέ στην crunch time, ωστόσο αποτέλεσε τον ηγέτη της ανατροπής του οργανισμού των Βορείων Προαστίων, καθότι έβαλε μεγάλα καλάθια και μοίρασε αρκετές ασίστ.

2. Αναστάσης Κωστόπουλος (Πανερυθραϊκός)

O Αναστάσης Κωστόπουλος (2022.,2μ) είναι για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας, καθώς όπως είναι γνωστό το σύνολο του Δημήτρη Χουχουλή σχεδιάστηκε την τελευταία διετία με νεαρούς παίκτες στα πρότυπα του NCAA. Ο 20χρονος άσος την περυσινή σεζόν κατέθεσε ορισμένα από τα διαπιστευτήριά του, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο παίρνει μεγαλύτερο χώρο και χρόνο στο παρκέ, έτσι ώστε να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του.

Γενικότερα η εικόνα που εμφανίζει ο άλλοτε άσος των Μελισσίων στο παρκέ είναι πολύ καλή, ωστόσο η τρομερή του εμφάνιση απέναντι στο Αγρίνιο αποτέλεσε την κορυφαία του βραδιά σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Συγκεκριμένα ο Κωστόπουλος ήταν ένας δυσάρεστος πονοκέφαλος για το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου, αφού μέτρησε 24 πόντους (7/14 σουτ), τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ σε κάτι παραπάνω από τα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Τέλος ο φέρελπις καλαθοσφαιριστής συνέβαλε αποφασιστικά στο χτίσιμο της μεγάλης διαφοράς του Πανερυθραϊκού από την αρχή του αγώνα, με συνέπεια οι Αγρινιώτες να μην μπορούν να απειλήσουν σε κανένα κομμάτι του αγώνα.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Ηρακλής)

Οι συστάσεις περιττεύουν για τον Νίκο Παπαρέγκα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες της Elite League, ενώ και φέτος αποτελεί ένας από τους ηγέτες του Ηρακλή με τα νούμερά του να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (14,4 πόντοι,  5,8 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Μάλιστα ο 28χρονος άσος στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι βαρόμετρο για τον Γηραιό, ενώ στην εύκολη επικράτηση των “κυανολεύκων” επί του ΓΣΕ ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Συγκεκριμένα σταμάτησε στους 27 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (9/18 σουτ), την ώρα που έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στην κυριαρχία της ομάδας του στα ριμπάουντ (μέτρησε επτά “σκουπίδια) και συνέβαλε όπως πάντα και στον τομέα της δημιουργίας με 2 ασίστ. Γι’ αυτούς του λόγους ο Παπαρέγκας έμεινε την περισσότερη ώρα στο παρκέ από όλους τους παίκτες του γηπέδου (36 λεπτά), την στιγμή που συγκέντρωσε 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

4. Παναγιώτης Τσάμης (Τρίτων)

Ο Παναγιώτης Τσάμης (2002, 2,04μ) συνεχίζει την πορεία του στην Elite League, αφού μετά την περυσινή παραγωγική του σεζόν στο εν λόγω πρωτάθλημα, φέτος φορά την φανέλα του Τρίτωνα, όντας δανεικός με διπλό δελτίο από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα και φέτος είναι στις βασικές λύσεις του Μιχάλη Μιχελάκου, καθώς διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά και μπορεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία, με συνέπεια να βοηθήσει την ομάδα του να υλοποιήσει τους στόχους της και να πάρει ακόμη περισσότερες παραστάσεις, για να επιστρέψει πιο ώριμος στους Πειραιώτες.

Μάλιστα ο διεθνής με τις Μικρές Εθνικές άσος μίλησε την κρίσιμη ώρα, καθότι ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Τρίτωνα στην μεγάλη του επικράτηση επί του πολύ ισχυρού Ψυχικού. Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του Πανερυθραϊκού έμεινε στο παρκέ για μόλις 18:45, ωστόσο κατάφερε να κάνει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Τσάμης σημείωσε 16 πόντους με εξαιρετική στατιστική εικόνα (7/10) σουτ, μάζεψε έξι ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και “φιλοδώρησε” τους αντιπάλους τους με τρία μπλοκ. Το πιο ενθαρρυντικό για τον εξαιρετικό άσο είναι ότι κατάφερε να πραγματοποιήσει μία τέτοια εμφάνιση σε ένα κλειστό και κρίσιμο παιχνίδι και απέναντι σε πολύ ποιοτικούς παίκτες.

5. Περικλής Κουρουπάκης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Περικλής Κουρουπάκης (2002, 2,06μ) απέδειξε από πέρυσι τις ικανότητές του, αφού όντας βασικός σέντερ του Αγρινίου, αποτέλεσε ένας από τους βασικούς πυλώνες των Αιτωλοακαρνανών. Την φετινή σεζόν ο 20χρονος σέντερ μετακινήθηκε μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγρινίου, αφού φέτος φορά την φανέλα του γειτονικού Χαριλάου Τρικούπη, στον οποίο έχει επίσης βασικό ρόλο και μάλιστα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο άλλοτε άσος του Προμηθέα αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη στην σημαντική νίκη των Μεσολογγιτών επί του Παπάγου, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια και δίνοντας πολλές λύσεις στον Ηλία Μούτσιο. Συγκεκριμένα ο ποιοτικός παίκτης πραγματοποίησε το δεύτερό του double – double σε επτά αγώνες, αφού σημείωσε 18 πόντους, την στιγμή που κατέβασε και 11 ριμπάουντ. Τέλος έμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 27 λεπτά και συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, στοιχεία που αποδεικνύουν το πόσο επιδραστικός είναι για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας.

Προπονητής: Γιάννης Ντάγιος (Ηρακλής)

Ο νεαρός τεχνικός από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Ηρακλή έχει μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρας του, ωστόσο αν και κολυμπά σε πολύ βαθιά νερά έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο όλα τα προβλήματα που ταλάνισαν τους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα ο Γηραιός έχει ρεκόρ 4-1 στις πρώτες αγωνιστικές της Elite League, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα μαζεύτηκε δύο μέρες πριν την πρεμιέρα απέναντι στον Πανερυθραϊκό.

Βέβαια η μεγαλύτερη νίκη του οργανισμού της Θεσσαλονίκης ήταν η χθεσινή απέναντι στην Ελευθερούπολη, αφού ο Ηρακλής έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και κατάφερε να περάσει σαν σίφουνας από την πόλη της Καβάλας, απέναντι σε μία ομάδα που είχε αρκετά ζητήματα με κομβικούς της παίκτες, ωστόσο αποτελεί ένα πολύ  ποιοτικό σύνολο που διεκδικεί με πολλές αξιώσεις της άνοδο. Τέλος προϊόντος του χρόνου οι “κυανόλευκοι” αναμένεται να “δέσουν” ακόμη περισσότερο, με τον Γιάννη Ντάγιο να περιμένει να δει ακόμη περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του, αφού διαθέτουν την ποιότητα και την εμπειρία να παίξουν εξαιρετικό μπάσκετ και να διεκδικήσουν την άνοδο μέχρι τέλους.

 

 

 
Poll Maker

Poll

The post Εlite League: Οι κορυφαίοι της πέμπτης αγωνιστικής (Polls) appeared first on Basketblog.