Αρχική

12η Αγωνιστική. Φοίνικας Πτολεμαΐδας - Βελβεντό 73-57

Στο άνοιγμα του δευτέρου γύρου η ομάδα μας υποδέχθηκε αργά το απόγευμα, το Βελβεντό στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας με μοναδικό στόχο τη νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας, έδειξαν αποφασιστικότητα να κυριαρχήσουν σε άμυνα και επίθεση και ξεκίνησαν βάζοντας 20 πόντους δεχόμενοι μόνο 13. Οι δύο ομάδες άνοιξαν το ρυθμό και στο 2ο δεκάλεπτο αλλά σε αντίθεση με την εικόνα του Βελβεντού, η ομάδας μας έκανε πολλά μαζεμένα λάθη, κόβοντας την επιθετική της λειτουργία σε σχέση με την αμυντικής της συνοχή.Στο 3ο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας άλλη επιλογή από το να χτυπήσουν το παιχνίδι, μπήκαν πιο αποφασιστικά και βρέθηκαν κοντά στο σκορ με μεγάλα καλάθια του Παπαμίχου Ι. Όμως ο αρχηγός της ομάδας μας, ο Τσολάκης Γιώργος σε ένα παθητικό δεύτερο ημίχρονο ανέβασε τα επίπεδα ενέργειας όλων των παικτών τερματίζοντας το κοντέρ στους 36 προσωπικούς πόντους. Στο 4ο δεκάλεπτο και οι υπόλοιποι παίκτες μας δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους και έτσι στο τέλος του αγώνα βρέθηκαν οι "μικροί" των δύο ομάδων κερδίζοντας το χειροκρότημα.Πολλά χειροκροτήματα είχαμε και  στην αρχή του παιχνιδιού, όπου όλο το γήπεδο και οι παίκτες απέδωσαν φόρο τιμής στον Kobe Bryant , με τις παραβάσεις των 24 και 8 δευτερολέπτων. Ωραία στιγμή για το πρωτάθλημα μας, απέναντι σε έναν αθλητή που ώθησε πολλούς από τους αγωνιζόμενους αθλητές, στην καλαθοσφαίριση.Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας απέναντι στον ΑΠΣ Πτολεμαΐδας.

ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ(Κυρκοπούλου-Τσολάκης): Κωνσταντινίδης 2, Μπίγγας 7(1), Μίντσης, Τούζος 4(1), Ιωσήφ 8(1), Τσολάκης 36(3), Εξακουστίδης 2, Πανίδης 9(1), Κρανιωτάκης, Κοτανίδης 3, Ναιπλής 2.
ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ(Ζανδές): Καμκούτης, Στεργιόπουλος, Καραλής, Παπαμίχος Ι. 21(2), Μπασσάρας 12(1), Παπαμίχος Ο. 4, Μπέλιας 7, Καρατάσος 2, Κιοσέ, Παπαμάρκος 11(1).