Αρχική

Γ’ Εθνική: Ερμής Αμυνταίου-Καστοριά 1-0 | φωτο


Λυτρωτής ο Ηλιάδης για τον Ερμή
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Ερμής Αμυνταίου έχοντας χρυσή αλλαγή τον Λεωνίδα Ηλιάδη κέρδισε με 1-0 την Καστοριά και βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση της βαθμολογίας.


Ο Ερμής έτσι, ξεκίνησε όπως σταμάτησε το 2017 και πλέον έχει πείσει και το πιο δύσπιστο πως η φετινή του πορεία μόνο τυχαία δεν είναι.


Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς την εστία του Κράτσιου αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν όλοι πίσω από τη σέντρα.
Στην επανάληψη όμως η πίεσε αυξήθηκε και με το γκολ του Ηλιάδη που μόλις είχε μπει στο γήπεδο ο Ερμής πήρε τη νίκη αφού στη συνέχεια ο Περπερίδης δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε.
Από την άλλη η Καστοριά έπαιξε αμυντικά για το βαθμό και μόνο μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να πιέσει κάπως χωρίς όμως να τα καταφέρει τελικά.
Φάσεις και γκολ
Στο 20ο λεπτό σέντρα Γιορετζίδη έδιωξε δύσκολα ο Κράτσιος και αμέσως μετά σέντρα Θεοδουλίδη δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του.


Στο 33ο ατομική προσπάθεια και σέντρα Θεοδουλίδη αλλά η κεφαλιά του Χαϊτίδη δεν ήταν αυτή που έπρεπε και στο 40ο Θεοδουλίδης με το Χαϊτίδη αλλάξαν τη μπάλα αλλά η σέντρα που πήγε να κάνει ο πρώτος μέσα από τη περιοχή κοντραρίστηκε σωτήρια.
Στο 41ο όμορφη ενέργεια και σέντρα Τριανταφύλλου μπλόκαρε ο Κράτσιος και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το σουτ του Τσορλίνη από καλή θέση κοντραρίστηκε σωτήρια από αμυντικούς.


Στο 47ο κόρνερ Τριανταφύλλου κεφαλιά Παναγιωτίδη άουτ όπως την ίδια τύχη είχε το σουτ του Μαυροματίδη στο 56ο.
Στο 70ο ο Θεοδουλίδης σέντραρε και ο Ηλιάδης που μόλις είχε μπει στο γήπεδο με κεφαλιά έκανε το 1-0.


Στο 85ο σέντρα Πασχαλίδη κεφαλιά Χαραλαμπίδη κόντραρε τη τελευταία στιγμή ο Πάτσιος και στο 86ο σουτ του Ράπο από πλεονεκτική θέση απέκρουσε σωτήρια ο Περπερίδης.
Ο τερματοφύλακας του Ερμή αντέδρασε σωστά και σε 2 εκτελέσεις φάουλ του Ντάμτζι στο 91ο και 93ο


Διαιτητής: Γιουματζίδης (Δεμερτζίδης- Δέλλιος) Σ.Δ. Πέλλας.
Κίτρινες είδαν οι Τριαταφύλλου, Σερσέμης, Τσορλίνης, Πάτσιος, Αντωνιάδης, Σαββόπουλος.
Ερμής Αμυνταίου: Περπερίδης, Γιορετζίδης, Σερσέμης (91ο Μπίκος), Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Αμαραντίδης, Τριανταφύλλου, Θεοδουλίδης (81ο Χαραλαμπίδης), Χαϊτίδης (69ο Ηλιάδης), Τσορλίνης (69ο Πασχαλίδης), Μαυροματίδης.


Καστοριά: Κράτσιος, Πάτσιος, Νίνος, Μπαϊρακτάρης, Ιασωνίδης, Αντωνιάδης (86ο Ράπο), Ντάμτζι, Ιωαννίδης (73ο Ηλίας), Σαββόπουλος (83ο Βενέτης), Κασαϊ (64ο Σαραφέρας), Χασαϊ.  (Γραφείου Τύπου Ερμή Αμυνταίου)
ΔΤ