Αρχική

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Αντίο με Ψηλά το Κεφάλι για τον Αμύντα Αμυνταίου! | φωτο

Ανυπέρβλητο στάθηκε το εμπόδιο του τυπικά γηπεδούχου ΠΑΟΚ για τις παίκτριες του Αμύντα, που γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό με 24-15, στον ημιτελικό του final-4 του κυπέλλου Ελλάδος, που διεξάγεται στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.


Παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου, στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του δικεφάλου, να επιβάλει το ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο, διατηρώντας σκορ και διαφορά σε χαμηλά επίπεδα μέχρι το 45λεπτό (17-12).
Σ εκείνο το χρονικό σημείο, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον γήπεδο και εκτόξευσαν καπνογόνα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που προκάλεσε τη διακοπή της αναμέτρησης.  Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, που βρίσκονταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της γυναικείας ομάδας, φυγαδεύτηκε στα αποδυτήρια, όπως και οι αθλήτριες των δύο ομάδων.
Μετά από διακοπή 1 ώρας το παιχνίδι συνεχίστηκε. Οι παίκτριες του Αμυνταίου εμφανώς επηρεασμένες από το συμβάν, δεν μπόρεσαν να  ακολουθήσουν τον ΠΑΟΚ, που πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (14/02), όπου θα αναμετρηθεί στις 16:00 με την Νέα Ιωνία, η οποία επικράτησε στο δεύτερο ημιτελικό της Αναγέννησης Άρτας με 30-18. 
Τσιομπάνου και Ζντραβέφσκα ήταν οι πρώτες σκόρερ του Αμύντα με 6 και 4 τέρματα αντίστοιχα, ενώ για τον ΠΑΟΚ που είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα, ξεχώρισε η Μούρνου με 4 τέρματα.
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, καμία παίκτρια του Αμύντα δεν έκανε δηλώσεις, ως μια συμβολική κίνηση ντροπής και αποτροπιασμού για τα επεισόδια που επισκίασαν τη γιορτή της χειροσφαίρισης.
Διαιτητές: Παπαματθαίου- Χρηστίδη
5λεπτα: 4-1, 4-2, 8-2, 10-4, 13-6, 14-9 (ημχ.), 15-10, 16-11, 17-12, 19-12, 22-13, 24-15
ΠΑΟΚ (Γρ. Γκόλια): Τσαουσίδου 1, Νούλα, Μίλασιτς 1, Κοκτσίδου, Τζέριτς, Μούρνου 4, Ράτσικα, Μπατζαρακούδη 1, Κωστοπούλου 3, Παύλου 2, Τσομπανίδου 3, Βαφειάδου 3, Καρσανίδου, Στρατάκη 1, Παπάζογλου 2, Μάστακα 3.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 ,      Πέναλτι: 2/2
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κυρλιάνη (τ/φ), Τζαραλή 1, Μπάντη 1, Μίτις, Ζντραβέφσκα 4, Κωτσοπούλου 2, Παπαδάκη, Παρασκευοπούλου Ευδ. (τ/φ), Σουμελίδου, Τσιομπάνου 6, Ταϊρίδου (τ/φ), Παρασκευοπούλου Χρ., Καλογήρου 1.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 ,      Πέναλτι: 4/4