Αρχική

Επαναληπτικός - ημιτελικός αγώνας κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Φούφα - ΑΣ Βελβεντό 4-0 | φωτο - βίντεο

Στο τελικό κυπέλλου ο Μακεδονικός Φούφα
Στο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης για 3η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε ο Μακεδονικός Φούφα, ο οποίος στον επαναληπτικό ημιτελικό κέρδισε εύκολα με 4-0 το αξιόμαχο  Βελβεντό (1ο παιχνίδι 2-2).


Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν στο πρώτο μέρος την εστία των φιλοξενούμενων. Από την άλλη το Βελβεντό ήταν καλά οργανωμένο αμυντικά και στην εκπνοή του ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί.
Στην έναρξη του β΄ μέρους και μέσα σε 5 λεπτά το σκορ έγινε 3-0 για το Μακεδονικό και όλα τελείωσαν.
Αντίπαλος του Μακεδονικού στο τελικό θα είναι η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων που στον άλλη ημιτελικό απέκλεισε τη Σιάτιστα.
Φάσεις-γκολ
Στο 10ο εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη κεφαλιά Πακάλτση από πολύ κοντά άουτ και στο 21ο δυνατό σουτ του Σολάκη απέκρουσε δύσκολα ο Παοτυλίδης.
Αμέσως μετά ο Σολάκης μπήκε στη περιοχή και εκεί ο Τσάμης τον μάρκαρε αντικανονικά με το διαιτητή που ήταν κοντά στη φάση να μη δείχνει τίποτα.
Στο 44ο λίγο έλειψε να «παγώσει» το γήπεδο όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Ρωμνόζογλου βγήκε μόνος απέναντι στον Σακαρίδη αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να πασάρει στο πουθενά και η ευκαιρία χάθηκε.
Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Μακεδονικός ήταν καταιγιστικός. Στο 47ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Σολάκη και 1-0 και αμέσως μετά πάλι σέντρα του Τοπάλη, έξυπνο τακουνάκι πάσα του Χάιτα στον Σολάκη ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0.
Στο 50ο ο Τοπάλης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπαλάνης σημείωσε αυτογκόλ για το 3-0.
Στο 70ο τέλος μπροστινή μπαλιά του Φωτιάδη για τον Δούφα που με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Τζιουβάρας- Παπαδόπουλος Θ).
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Τσαγκαλίδης, Τσακαλίδης, Πακάλτσης, Τζουβάρας, Φωτιάδης, Σιδηρόπουλος, Χ΄΄ Ρούμπης (64ο Κοπατσάρης), Χάιτας, Τοπάλης (70ο Βερίκοκος), Σολάκης (58ο Δούφας).
Βελβεντό: Πατουλίδης, Πιστόλας, Τσιάμης (71ο Cela), Γκίκας, Μπαλάνης, Σαμαράς, Τρίχας (66ο Αναστασίου), Ευαγγέλου, Παπαστέργιος (34ο Διβηκέλης), Ρωμνόζογλου, Μπέμπης.
Γραφείο Τύπου Μακεδονικού