Αρχική

Με προβλήματα η έναρξη του πρωταθλήματος για τις ομάδες των Καμβουνίων - Σε πλήρη εγκατάλειψη το γήπεδο του Τρανοβάλτου

Με αίτημά του προς την ΕΠΣ Κοζάνης, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΑΣ Μικροβάλτου ζήτησε την τροποποίηση της έδρας της 1ηςαγωνιστικής που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 με την ομάδα του Κεραυνού Πετρανών στο γήπεδο του Τρανοβάλτου, έδρα της ομάδας του Μικροβάλτου, λόγω μη ετοιμότητας του γηπέδου.

Αίτημα που έγινε αποδεκτό, και έτσι ο αγώνας ορίστηκε να γίνει την ίδια μέρα (Σάββατο 26/9) και ώρα 4:30μμ στο γήπεδο των Πετρανών, με αντίστοιχη αλλαγή της έδρας στον δεύτερο γύρο, που θα γίνει στο γήπεδο του Τρανοβάλτου.

Αυτή τυπικά είναι η είδηση, που υποκρύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τη κατάσταση του γηπέδου Τρανοβάλτου και τη γενικότερη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο θέμα.
Την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015 το γήπεδο Τρανοβάλτου συντηρήθηκε με έξοδα των ομάδων που το χρησιμοποιούσαν -και το έχουν δηλώσει και φέτος- για έδρα τους (ΑΟ Τρανοβάλτου, ΕΛΑΤΟΣ Ελάτης, ΑΙΑΣ Μικροβάλτου).
 Παρά τις πιέσεις των ομάδων προς τη δημοτική αρχή να αναλάβει τη συντήρηση, δεν υπήρξε ανταπόκριση, με συνέπεια την πλήρη εγκατάλειψη την τρέχουσα θερινή περίοδο, που είχε σαν αποτέλεσμα το μεγάλωμα των χόρτων και εκτεταμένες ζημιές σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου, που στην ουσία το καθιστούν ακατάλληλο για διεξαγωγή αγώνων. Και μιλάμε για ένα γήπεδο-στολίδι, που ήταν ένα από τα καλύτερα σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης.
Σε συνομιλία με τον πρόεδρο της ομάδας του Μικρόβαλτου Βασίλη Μαρκόπουλο, μας έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού ούτε και φέτος προτίθεται να αναλάβει τη συντήρηση του γηπέδου, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα για τις ομάδες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά για την αντιμετώπισή του. Στην παρούσα φάση προέχει βέβαια η άμεση κοπή των χόρτων και η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί ο αγωνιστικός χώρος, ώστε να καταστεί κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων.
ΥΓ. Ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και η ομάδα της Ελάτης που σύμφωνα με το πρόγραμμα αγωνίζεται στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή 27/9, και σημειωτέον μέχρι χθες 22/9 δεν είχε υποβάλει αίτημα αλλαγής της έδρας.
ΣΗΜ. ΦΩΤΟ: 22.9.2015 (Φ.Χαρ.)
Γ.Μ./mikrovalto.gr