Αρχική

Η συνέντευξη τύπου του «Πανελλήνιου Πρωταθλήματος OPEN ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α»

Ολοκληρώθηκε σήμερα (7/7) το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμυνταίου, η συνέντευξη τύπου για το «Πανελλήνιο  πρωτάθλημα OPEN Παγκορασίδων Α», που θα λάβει χώρα σε Αμύνταιο και Λέχοβο, το διάστημα από 8-12 Ιουλίου.


Ομιλητές ήταν, το μέλος της Ο.Χ.Ε. και Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Φιλώτα, Ιωάννης Στρατάκης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, Aντιδήμαρχος, Ευάγγελος Ακριτίδης, η Πρόεδρος του Αμύντα Αμυνταίου και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής,  Ευρυδίκη Γεωργίτσα και η επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Θεανώ Λιότσκα.
Ιωάννης Στρατάκης (μέλος της Ο.Χ.Ε. και Πρόεδρος του ΜΠΣ Φιλώτα): « με αφορμή τη διεξαγωγή «του Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων  Α» που θα εξελιχθεί από της 8-12 Ιουλίου, απευθύνω θερμό χαιρετισμό, από τη γενέτειρα του χάντμπολ, στον πρόεδρο της Ο.Χ.Ε. κ. Κων/νο Γκαντή και στην Επιτροπή Ανάπτυξης.
Φιλοξενούμε στα κλειστά γυμναστήρια του Λεχόβου και του Αμυνταίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN Παγκορασίδων, στο οποίο θα συμμετάσχουν αθλήτριες ηλικίας 14-15 χρονών.  
Η διοργάνωση εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Δήμο Αμυνταίου και στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., σύμφωνα με την οποία, ορίζεται το Αμύνταιο μόνιμη έδρα της Εθνικής χάντμπολ Γυναικών και προβλέπει ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων σταθερής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις εξελίξεις σε Εθνικό επίπεδο, η συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση κρίνεται ικανοποιητική, καθώς έχουμε συμμετοχές συλλόγων από την Αθήνα ως την Αλεξανδρούπολη.
Η εν λόγω εκδήλωση, εκτός του αθλητικού της χαρακτήρα, αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας , αφού θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 200 μέλη, τα οποία μέσα από την περιήγηση, στο φυσικό κάλλος της περιοχής, θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας.
Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Αμυνταίου και οι σύλλογοι Αμύντας Αμυνταίου και Μ.Π.Σ. Φιλώτα συνδιοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση , υπο την αιγίδα της ΟΧΕ και με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω, το δήμο Αμυνταίου, την Π. Ε. Φλώρινας , τους εθελοντές, τους τεχνικούς συμβούλους και όλους όσους θα συμβάλουν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Απευθύνουμε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, η οποία εμπράκτως έχει αποδείξει την αγάπη της για το άθλημα, να βρεθεί κοντά στις νεαρές αθλήτριες και να τις επιβραβεύσει με το χειροκρότημα της.
Ευάγγελος Ακριτίδης (Αντιδήμαρχος - Δήμου Αμυνταίου): «Χαιρετίζω την απόφαση της Ο.Χ.Ε. να αναθέσει τη διοργάνωση στο Δήμο μας και συγχαίρω τους συλλόγους Αμύντα Αμυνταίου και Μ.Π.Σ. Φιλώτα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διοργάνωσης.
Ο Δήμος Αμυνταίου παραδοσιακά στηρίζει το άθλημα της χειροσφαίρισης και είμαι βέβαιος ότι η διεξαγωγή του «Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων Α», σε Αμύνταιο και Λέχοβο, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Η Δημοτική Αρχή, την Τετάρτη 8/7 και ώρα 21:30, στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου, θα καλωσορίσει τις αποστολές των συλλόγων, με μια τελετή έναρξης που θα περιλαμβάνει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συλλόγους και τις αθλήτριες, που παρά την οικονομική συγκυρία, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη πρωτάθλημα, γι’ αυτό καλώ την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, η οποία εκτός των άλλων, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προβολή του τόπου μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, εύχομαι να διεξαχθούν καλοί αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος».
Ευρυδίκη Γεωργίτσα (Πρόεδρος Αμύντα Αμυνταίου και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής ): «Καλωσορίζω με την σειρά μου το  «Πανελλήνιο πρωτάθλημαOPEN Παγκορασίδων  Ά» στο Αμύνταιο. Για την διευθέτηση των απαιτήσεων της διοργάνωσης , Αμύντας Αμυνταίου και Μ.Π.Σ. Φιλώτα κινούνται σε πλαίσια αγαστής συνεργασίας και συνεννόησης με το Δήμο και είμαι πεπεισμένη ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.
Η πρωτοβουλία ανάληψης της διοργάνωσης, έχει ως πρώτο μέλημα την προώθηση και προβολή των αναπτυξιακών-ηλικιακών τμημάτων, πάνω στην οποία κάθε σύλλογος οφείλει να επενδύσει, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του. Ο σύλλογος μας εργάζεται πάνω σ΄ αυτό και ευελπιστεί στο μέλλον να αναδείξει την επόμενη γενιά χειροσφαιριστριών, που θα πρωταγωνιστήσει στο χώρο του αθλήματος.
Οφείλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων, τους γονείς των αθλητών που μέσα στη δίνη της οικονομικής αβεβαιότητας που βιώνει η χώρα, επέτρεψαν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος στην αθλητική εκδήλωση, τους τοπικούς φορείς, την οργανωτική και τεχνική επιτροπή  καθώς και τους εθελοντές που από κοινού θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης
Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις αθλήτριες των ομάδων».  
Θεανώ Λιότσκα (Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής): « Χαιρετίζω τις ομάδες, που μέσα στην οικονομική κρίση κατόρθωσαν να κάνουν την υπέρβαση και να δηλώσουν τελικά το παρών στο  «Πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN Παγκορασίδων  Ά».
Εγγυόμαστε την άρτια διεξαγωγή των αγώνων, που θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Αμυνταίου και του Λεχόβου. Συνολικά 11 ομάδες που λάβουν μέρος στη διοργάνωση, οι οποίες μετά από κλήρωση διαχωρίστηκαν σε δύο ομίλους.
ο Α όμιλος περιέχει πέντε ομάδες (Ζαφειράκης Νάουσας, Ε.Σ. Αμύντας Αμυνταίου, Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Ακρίτες Νευροκοπίου), ενώ ο Β όμιλος έξι (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Μ.Π.Σ. Φιλώτα, Αρίων Πτολεμαΐδος, Ένωση 2015, Απόλλων Σταυρούπολης και Ο.Φ.Ν.Ιωνίας).Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων, θα έχουν τη δυνατότητα στην επόμενη φάση να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους θεσμικούς παράγοντες για τη στήριξη τους και κυρίως τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
 Ευχόμαστε καλή επιτυχία  σ΄ όλες τις αθλήτριες και καλούμε όλους τους φίλους του αθλήματος να στηρίζουν τη διοργάνωση με την παρουσία τους».
Οι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΟΧΕ ,Κων/νου Γκαντή, του Δημάρχου Αμυνταίου Κων/νου, Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας , Στέφανου Μπίρου.
Χαιρετισμός Προέδρου Ο.Χ.Ε.
Το Αμύνταιο η γενέθλια γη του Ελληνικού χάντμπολ (13/02/1977) με πρωτεργάτες του αθλήματος προπονητές, αθλητές, παράγοντες και Δημοτικούς άρχοντες, φιλοξενεί το διάστημα 8-12/07 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων  Ά.
Αποδίδουμε τιμή στους πρωτεργάτες του αθλήματος. Συγχαίρουμε τους οργανωτές Αμύντα Αμυνταίου, Φιλώτα Φλώρινας και δήμο Αμυνταίου για την πρωτοβουλία αυτή.
Η Ο.Χ.Ε. έχοντας ως πρώτο της μέλημα την ανάπτυξη, περιβάλλει κάθε ανάλογη εκδήλωση με αμέριστο ενδιαφέρον. Από τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν σ΄ αυτήν τη διοργάνωση θα αναδειχθούν οι αυριανές πρωταθλήτριες, που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες.
Κωνσταντίνος Γκαντής
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος
Χαιρετισμός Δημάρχου Αμυνταίου
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε, ως γενέτειρα πόλη του χάντμπολ, τη διοργάνωση «ΟPEN Παγκορασίδων Ά», κάνοντας πράξη το πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος. Αναντίρρητα η παράδοση του τόπου μας στο χάντμπολ, η αγάπη της τοπικής κοινωνίας για το άθλημα αυτό, αλλά και οι συνεχείς διακρίσεις των ομάδων του Αμύντα Αμυνταίου και του ΜΠΣ Φιλώτα σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, τροφοδοτούν τις προσδοκίες μας για σπουδαίες επιδόσεις και πλούσιο θέαμα.
Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και τον ευγενή συναγωνισμό.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία  σ΄ όλες τις αθλήτριες και καλούμε όλες τους συνδημότες μας να στηρίζουν τη διοργάνωση με την παρουσία τους.
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου
Κυρίες και κύριοι, αγαπητές αθλήτριες.
Σας καλωσορίζουμε, εγκάρδια  στο «ΟPEN Παγκορασίδων Ά». Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την παρουσίας σας στον όμορφο τόπο μας και ειδικότερα στην πόλη του Αμυνταίου, που αναντίρρητα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική χειροσφαίριση. Η αγάπη και η φιλοξενία μας είναι δεδομένες. Η Π.Ε Φλώρινας βρίσκεται πάντα αρωγός στο πλευρό τέτοιων διοργανώσεων.
Χαιρετίζω τον Δήμο Αμυνταίου και τις ομάδες του Αμύντα Αμυνταίου και του ΜΠΣ Φιλώτα για τη διοργάνωση των αγώνων, εύχομαι καλή επιτυχία σ όλες τις αθλήτριες και καλώ του πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας να δώσουν το παρών, για να στηρίζουν έμπρακτα αυτή τη προσπάθεια.
Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας
Στέφανος Μπίρος
Θεοχαρίδης Γιώργος