Αρχική

Τουρνουά μπάσκετ 3οn3

Τουρνουά μπάσκετ 3On3 στην Πτολεμαΐδα, στις 27 Απριλίου 2013
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης "Ε.Ο.Κ." σε συνεργασία με τους χορηγούς της, την Ε.ΚΑ.Σ.Δ.ΥΜ. , τον Δήμο Εορδαίας (Γραφείο Παιδείας & Πολιτισμού), τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της Πτολεμαΐδας, διοργανώνουν το ετήσιο αθλητικό τουρνουά Μπάσκετ "3 με 3".
 Για σένα που διψάς για basket, το τουρνουά "3 με 3" είναι η δική σου ευκαιρία για να παίξεις και να ευχαριστηθείς basket μαζί με τους φίλους σου, στο δικό σου γήπεδο, στο δρόμο και όπου μπορεί να στηθεί μία μπασκέτα.
Γιατί σε αυτό το τουρνουά παίζεις όπως έχεις μάθει, με τους φίλους  σου μόνο και με τους δικούς σου κανόνες. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν, όσο κερδίζουν, με το σύστημα νταμπλ-νοκ άουτ. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, απλά γιατί όλοι ξεδιψάνε με τη συμμετοχή τους σ' αυτή τη γιορτή του basket.

Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, γιατί αξίαέχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση. Γονείς, φίλοι φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το basket θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά.

Αν λοιπόν διψάς για basket είσαι αγόριή κορίτσι 8 έως 17 ετών(*1)(γεν 1995 έως 2005) λάβε μέρος στην ομάδα του σχολείου σου, του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου, στο τουρνουά "3 με 3" που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με τον Γραφείο Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Πτολεμαιδας, τα ΑΣ Ελπίδα Περδίκκα και Φοίνικα Πτολεμαΐδας και τους χορηγούς της εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας το Σάββατο 27/04/2013. Ώρα  έναρξης 08:45(*2).
 
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 25/04/2013.΄
·Στο γραφείο παιδείας & πολιτισμού του δήμου Εορδαίας( Μέσω των Α.Σ. της πόλης μας ή  μέσω των Σχολείων Ά/΄Β εκπαίδευσης ή των επιλεγμένων καταστημάτων της πόλης μας.
·Ηλεκτρονικά στην σελίδα της Ε.Ο.Κ.
*1:Θα υπάρξουν εννιά (9) όμιλοι για αγόρια και κορίτσια χωρισμένες με ηλικιακά κριτήρια (1995-96-97-98-99-2000-01-02-2003 έως 2005). Σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ανά κατηγορία είναι μικρότερος από 8 θα υπάρξει συγχώνευση των κατηγοριών.
*2: Με την άφιξη του εξοπλισμού του τουρνουά το απόγευμα της Παρασκευής, μέσα από τις ιστοσελίδες ptolemaidabasketball.blogspot.gr,  blogs.sch.gr/3on3ptolemaidaκαι με sms στο αρχηγό της ομάδας θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ώρα που θα αγωνιστή η κάθε ομάδα.
·Στους νικητές του διαγωνισμού τρίποντων και ελευθέρων βολών θα δοθούν πλούσια δώρα
·Στους φιναλίστ των τελικών κάθε ομίλου θα δωθουν μλουζάκια champion
·Στις νικήτριες ομάδες των τελικών θα απονεμηθούν μετάλλια.
Οι κανονισμοί του 3 on 3 (κανονισμοί Ε.Ο.Κ.)
1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας3. Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολήγια να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.6. Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 45″.10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα

 http://www.basket.gr