Αρχική

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΜΙΛΙΤΣ μετά τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Οκτώβρη

Ντέρος - Μίλιτς - Παφίλης 

Πρωτοβουλία και τηλεφωνικές επαφές με τον παλιό πετοσφαιριστή Μπόγιαν Μίλιτς συνεχίζουν να έχουν ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Δ.Παφίλης και ο έφορος των αγωνιστικών τμημάτων του Σωματείου κ. Γ.Ντέρος. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα λόγω πρωτοβουλίας που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι δύο πλευρές κοντά στο Πάσχα του 2015.


Αντικείμενο της συζήτησης που έχουν εδώ και τρείς τουλάχιστον μήνες οι δύο πλευρές  είναι η κοινή οργάνωση αθλητικών συναντήσεων των παραγόντων και των αθλητών του Γ.Σ. Κοζάνης με παράγοντες και αθλητές από τη Σερβία. Αυτή η συνάντηση μπορεί να είναι ημερίδα για το βόλεϊ ή ακόμα και ένα διεθνές τουρνουά.
Από την συζήτηση των δύο πλευρών εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα αν και δεν λήφθηκε καμία απόφαση μια που απ΄ότι είπε στον κ. Μίλιτς,  ο Πρόεδρος κ. Παφίλης «οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και θα συνεδριάσει επί του θέματος προσεχώς και σίγουρα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς»
Είναι, άλλωστε, η επιδιωκόμενη αυτή συνεργασία  μοχλός και προϋπόθεση για την  αθλητική ολοκλήρωση των αθλητών του Γυμναστικού εφόσον έχουν στόχο να πάνε ψηλότερα.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2014 εξάλλου οι 3 άντρες είχαν συναντηθεί για το ίδιο ζήτημα στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε ο κ. Μίλιτς για λίγες μέρες. Στη συνάντηση εκείνη έπεσε ο πρώτος σπόρος σχετικά με την διοργάνωση κοινών αθλητικών δρώμενων από κοινού ανάμεσα στον Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης και σε Σέρβικες ομάδες βόλεϊ. Όπως είπαν στον κ. Μίλιτς οι δύο παράγοντες του  Συλλόγου :Ο Γυμναστικός στηρίζει ενέργειες που οδηγούν το σωματείο στην εξωστρέφεια και δείχνουν σε ευρύτερο κοινό την πρόοδο που συντελείται σε αγωνιστικό επίπεδο στην Κοζάνη. Και επίσης ο αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα το βόλεϊ αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες γέφυρες επικοινωνίας που συνδέουν ανθρώπους και λαούς.
Με αυτό το σκεπτικό οι κ.κ. Παφίλης και Ντέρος ζήτησαν από τον κ. Μίλιτς να τους προτείνει ενέργειες που θα υπηρετούν αυτό το στόχο και θα έχουν στο επίκεντρο το Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης.
Οι τρεις άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση μέσα στον Ιανουάριο 2015 ώστε να ανταλλάξουν και πάλι απόψεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων κάποιου ή κάποιων τμημάτων του Γυμναστικού με τη Σερβία που στο βόλεϊ είναι πολύ προηγμένη χώρα.
Ούτως ή άλλως το εγχείρημα που βασίζεται στη συνεργασία των παραγόντων του Γυμναστικού με τον υπεύθυνο του καμπ βόλεϊ στο Κόζιεριτς της Σερβίας   κ. Μίλιτς ακόμα δεν έχει λάβει σάρκα και οστά επομένως είναι σε πρώϊμο στάδιο και όλοι θα αναμένουν την ώρα που θα ανακοινωθούν κάποιες πιο συγκεκριμένες σκέψεις.