Αρχική

Μεγάλη επιτυχία για τον Εθνικό και την Κοζάνη

 Η ομάδα χειροσφαίρισης (handball) του Γιώργου Παπαδόπουλου, μετά από 4 χρόνια  (το 2010 είχε υποβιβαστεί στην Α2), ανεβαίνει και πάλι στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών.


Οι αγώνες μπαράζ που έκριναν την επάνοδό της στις καλύτερες ομάδες της χώρας έγιναν  το διήμερο 23 και 24 Μαΐου στην Κατερίνη.
Ο Εθνικός ήρθε πρώτα αντιμέτωπος με το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μετά από έναν δραματικό αγώνα με διακυμάνσεις στο σκορ κατάφερε στη λήξη  του παιχνιδιού να πάρει την  ισοπαλία (22-22).
 Ο αγώνας που κλείδωσε την επιτυχία της ομάδας ήταν με τον Άρη Νίκαιας. Η ανωτερότητα του Εθνικού φάνηκε από το α’ ημίχρονο το οποίο έληξε 14-11. Στο β’ ημίχρονο τα κορίτσια από τον Πειραιά μπήκαν πιο αποφασιστικές στο παρκέ, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και το παιχνίδι έληξε  26-19.
Είναι γεγονός: τα κορίτσια του Εθνικού, παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων, ανέβηκαν κατηγορία κερδίζοντας το στοίχημα που είχαν βάλει με τον εαυτό τους και δικαιώνοντας τις προσπάθειες τις δικές τους και των προπονητών της ομάδας, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Νεκτάριου Βλάχου.
Αξίζει να επισημάνουμε ιδιαίτερα την απόδοση της Κατερίνας Λογοθέτη, της παλαίμαχης –αλλά πάντα μάχιμης- τερματοφύλακα  που με μεγάλη προθυμία βοήθησε την ομάδα όταν η θέση κάτω από τα δοκάρια έμεινε κενή λόγω σοβαρού τραυματισμού. Η συμβολή της στην επιτυχία της ομάδας ήταν αναμφισβήτητη. Οι τρεις διαδοχικές αποκρούσεις από πέναλτι που κατάφερε στο β’ ημίχρονο έκαμψαν την ορμή των παικτριών του Άρη και σφράγισαν τη νίκη. Την ευχαριστούμε για όλα.
Οι συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας –παίκτριες, προπονητές και παράγοντες- υπόσχονται να φέρουν στην πόλη μεγάλα παιχνίδια και να βάλουν το χάντμπολ στη λίστα των αγαπημένων αθλημάτων στην Κοζάνη.