Αρχική

Γ’ Εθνική – κύπελλο Κοζάνη – ΑΕΛ 1-2 (φωτο)

Δεν τα κατάφερε η Κοζάνη – Λύγισε στην παράταση
Πάνω από 1200 φίλαθλοι(500 από Λάρισα)  βρέθηκαν στο ΔΑΚ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Κοζάνης με την ομάδα της ΑΕΛ στα πλαίσια ου κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.


Πριν ακόμη ξεκινήσει το ματς Κοζάνη – Λάρισα, σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων. Φίλαθλοι της Λάρισας, που βρίσκονταν στη Θύρα 1, έσπασαν τη διαχωριστική σιδερένια πόρτα, πέρασαν μέσα από τη θύρα 2 και κινήθηκαν προς τη θύρα 3, όπου βρίσκονται οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Κοζάνης και διαπληκτίστηκαν μαζί τους. Τα επεισόδια διήρκησαν περίπου ένα λεπτό και  ευτυχώς, με την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν.
 Η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας με την Κοζάνη καλά οργανωμένη πίσω να φεύγει  επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Στο 45΄οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραμπατζάκη.  Στο δεύτερο  ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και ευτύχησε νωρίς νωρίς να ισοφαρίσει με τον Νεμπεγλέρα 1-1 στο 46΄.Το γρήγορο  γκολ, έδωσε ψυχολογία στους βυσσινί που  ανέβασαν  την απόδοσή τους  και πίεσαν τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού .
 Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση εκεί όπου  η Λάρισα με αυτογκολ του Κάλφα πήρε την πρόκριση. Στο 1΄τετ  α τετ του Τραυλού που πλασάρει για να διώξει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λάρισας.
Στο 7΄κεφαλιά του Γκούρτσα , μπλοκάρει ο Αμπατζίδης.
Στο 43΄μακρινό δυνατό σουτ του Βασίλιεβιτς αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 44΄πέναλτι για την Κοζάνη ο Καραμπατζάκης θα ξεγελάσει τον Σικαλιά  και θα γράψει το 1-0.
Στο 45΄κεφαλιά Παπαϊωάννου,άουτ
Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ ευτύχησε με το καλημέρα να ισοφαρίσει.
Στο 46’ με ευθύβολο σουτ ο Νεμπεγλέρας, φέρνει το ματς στα ίσα, 1-1.
Στο 54΄φάουλ Νεμπεγλέρα , δυνατή κεφαλιά Ρούσση , κόντρα και κόρνερ
Στο 72΄κοντινό πλασέ του Γκούρτσα άουτ
Στο 81΄δυνατό σουτ Πιπινίκα λίγο έξω
Στο 87΄διπλή ευκαιρία για την Λάρισα ..κόρνερ με τον Νεμπεγλέρα ,ο Μπλέντι σουτ ,αποκρούει ο Τραυλός επάνω από τη γραμμή στη συνέχεια ο Καραμπατζάκης στη προσπάθεια του να απομακρύνει στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι .
Στο 92΄σουτ του Μήτση μπλοκάρει ο Αμπατζίδης 
Στο πρώτο λεπτό της παράτασης   σουτ Ταφαρλή μπλοκάρει ο Σικαλιάς
Στο 96΄σέντρα Μήτση , στην προσπάθεια να διώξει ο Κάλφας με καρφωτή κεφαλιά –ψαράκι ,στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2
Στο 107΄σουτ Προβίδα από κοντά άουτ
Στο   117΄   σουτ του Κάλφα άουτ                                                                 
Κοζάνη (Παπαδόπουλος ): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος,Τραυλός, , Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τσικοπουλος Η ,, Μπουλγκουρίδης, Βασίλιεβιτς Πιπινίκας,(92΄Χαματάι ) Τσικόπουλος Ι,(68΄Προβίδας),Ταφαρλής (103΄Νεμιράι). 


ΑΕ Λάρισας (Στράντζαλης ): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιακκάς, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας ( α.α 30’ Παπαϊωάννου –α.α 53΄Κόιτς), Αραμπατζής,(98΄Σαββίδης) Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.
επιμέλεια: Γιώργος Κατσίκας φωτο: kozan.gr