Αρχική

6ος Ορεινός Αγώνας Όρους Ασκίου- Νάματα- Νέο ρεκόρ αγώνα (Βίντεο - Φωτο)

Με τη συμμετοχή 180 αθλητών(169 ανδρών και 11 γυναικών) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου ο 6ος Ορεινός Αγώνας Όρους Ασκίου- Νάματα, ο οποίος αποτελεί θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων δρομέων κάθε χρόνο.


Ο αγώνας διοργανώθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία και τους αθλητές να απολαμβάνουν τόσο τη διαδρομή όσο και τη φιλοξενία, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το ρεκόρ αγώνα που σημείωσε ο αθλητής από τη Σιάτιστα, Δημήτρης Σελέτης, ο οποίος έκοψε το νήμα σε 1 ώρα 47 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Γιώτη με χρόνο 2 ώρες 24 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.


Στους αθλητές και τους διοργανωτές του 6ου Ορεινού Αγώνα Όρους Ασκίου- Νάματα, έδωσαν τα εύσημα η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σβώλης, ενώ να σημειωθεί πως την ευθύνη του αγώνα είχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ναμάτων, η Τοπική Κοινότητα, ο Δήμος Βοΐου, με τη στήριξη της Περιφέρειας και φυσικά την πολύ σημαντική βοήθεια εθελοντικών ομάδων και απλών πολιτών.