Αρχική

Έτρεξαν με την ψυχή τους

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
O ΣΕΟ Κοζάνης στο πλαίσιο της ομαδικότητας και του αθλητικού πνεύματος που τον διέπει, αποφάσισε για πρώτη φορά να λάβει μέρος σαν ομάδα στον 8ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη με 16 συμμετοχές.


Ξεχώρισαν οι παρακάτω:
Ο Χρήστος Μπατσίλης για τη συμμετοχή και τον τερματισμό του στο κορυφαίο αγώνισμα του μαραθωνίου. Ο Κώστας Καραχάλιος για την 1η θέση στην κατηγορία του και 10η θέση στη γενική κατάταξη στα 5 χλμ. με χρόνο 18:13. Η Μαρία Μπρέτσα (1η συμμετοχή της σε αγώνες) για την 1η θέση στην κατηγορία της και 29η στη γενική κατάταξη στα 5 χλμ με χρόνο 23:27.
Ο Χάρης Νεβεσκιώτης στα 10 χλμ. με εξαιρετική επίδοση 42:25. Οι Γιώργος Μόσχος, Νίκος Χατζηιωάννου, Βασιλης Γκούτζιος και Κωνσταντίνος Λαμπρέτσας έλαβαν μέρος στα 5 χλμ. για 1η φορά ενώ στα 10 χλμ. συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Βλιαγκόφτης και ο Βασίλης Σκαρκαλάς. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης αξίζει να σημειωθεί πως διοργανώνει την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 εξόρμηση στο μονοπάτι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με διαδρομή από τη Βεργίνα στη Μονή Αγίων Πάντων και στο μνημείο Γαλακτού με ώρα αναχώρησης στις 8:00 το πρωί. Συντονιστής της εξόρμησης θα είναι Νίκος Σκαρκαλάς. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Ντιούφα 2 από τις 8 και 30 βράδυ μέχρι τις 10 και 30 το βράδυ και στο τηλέφωνο 24610-25909. O Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης ιδρύθηκε το 1970 με σκοπό την προώθηση της Ορειβασίας στην περιοχή του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας. Στα περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό του πολλά μέλη και να έχει σήμερα στη διάθεσή του δύο καταφύγια και ιδιόκτητη στέγη. Σαράντα και πλέον χρόνια ενεργούς παρουσίας, με αναβάσεις, αναρριχήσεις, εκδηλώσεις και επίμονες προσπάθειες, που καταξίωσαν τον ΣΕΟ Κοζάνης στη συνείδηση της κοινής γνώμης, καθώς στο “πρόσωπο” του συλλόγου βλέπουν την αγάπη και τη δίψα για τη φύση και το περιβάλλον.