Αρχική

O Βασίλης Μαλτέζος της ΑΕ Κοζάνης στην προετοιμασία της Εθνικής Μπάσκετ Παμπαίδων

Στην προετοιμασία της Εθνικής Παμπαίδων ενόψει του Τουρνουά Φιλίας 2014 στη Γαλλία κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Δήμο ο πολλά υποσχόμενος ,αθλητής   της ΑΕ Κοζάνης  Βασίλης Μαλτέζος .
Ο αθλητής από την περασμένη Τετάρτη  βρίσκεται με 16 ακόμα παίκτες  στην Πάτρα, όπου  γίνεται η προετοιμασία της ομάδας.
Να σημειωθεί πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2014-15 τρεις εκ των αθλητών, και συγκεκριμένα οι Βασίλης Μαλτέζος (1.95μ., σμολ φόργουορντ από ΑΕ Κοζάνης), Παναγιώτης Βύρλας (2.05μ., σέντερ από το Λυγουριό) και Θόδωρος Κυριλής (1.85μ., πλέι-μέικερ από τον Παναιτωλικό), θα αγωνίζονται με τα χρώματα του Προμηθέα Πατρών, καθώς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νους».


Το πρόγραμμα με τίτλο « ΝΟΥΣ » έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό και με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα για εκπαίδευση ή με δυσκολία στη πρόσβαση στη μάθηση να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.
Αναφέρεται σε παιδιά που θα φοιτήσουν στο Λύκειο, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες στο άθλημα του μπάσκετ και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια στα μαθήματά τους.
Το πρόγραμμα θα τεθεί υπό την ευθύνη και τη καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα, ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα αξιολογείται η πορεία τους τόσο η αθλητική όσο και η μαθησιακή. Σε περίπτωση που ένας αθλητής αδιαφορεί είτε για τις προπονήσεις του είτε για τα μαθήματά του τότε η υποτροφία θα σταματά, βάσει του αποτελέσματος που θα εκδίδει εξειδικευμένη επιτροπή αθλητικού και εκπαιδευτικού κύρους.
Οι αθλητές που κλήθηκαν στη 17άδα για το τουρνουά στη Γαλλία : Μαλτέζος (ΑΕ Κοζάνης), Αγγελοκωνσταντής,  Λιούνης, Κάπρης (Πανιώνιος), Δραγάτης (Κηφισιά 2013), Δομπρογιάννης (Αστέρας Πατησίων), Γκουαλτιέρι (Αιγάλεω), Κατσούλης (ΑΣΕ Δούκα), Βύρλας (Κορωνίς Ληξουρίου), Γιανναράς, Καμπουρίδης (ΠΑΟΚ), Κυριλής (Παναιτωλικός), Καλαϊτζάκης (Ηράκλειο ΟΑΑ), Πλακογιαννάκης (Ιεράπετρα), Μαχαιριανάκης (Εργοτέλης), Στεφανίδης (Αστέρια),  Κοκορέτσης (ΑΟΠ Φαλήρου).