Αρχική

kozan.gr: Κοπή πίτας και συμβουλές από γιατρούς για τον Σύλλογο Επίλεκτων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Κοζάνης

epilektoiΜέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα ο Σύλλογος Επίλεκτων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Κοζάνης, έκοψε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Καφέ «Αβάντζο» τη Βασιλόπιτα του, με το φλουρί να πέφτει στο παλαίμαχο άσσο της Κοζάνης και νυν προπονητή του Μακεδονικού Σιάτιστας Γιάννη Γεωργιάδη. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο δημιουργός αυτής της ομάδας Νίκος Φάσσας, όπου στα τέλη του 70 και κάπου στις αρχές του 80 ήταν ο φόβος και τρόμος των αντιπάλων τερματοφυλάκων… Ο κ. Φάσσας ευχαρίστησε τους παλαιμάχους που έδωσαν των παρών στη εκδήλωση, καλώντας τους μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που δίνουν,  να βοηθάνε με φιλανθρωπικούς αγώνες τους συνανθρώπους μας. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως τον περασμένο Οκτώβριο οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι του Νομού Κοζάνης, έδωσαν ένα φιλανθρωπικό αγώνα, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για έναν ιερό σκοπό.   

Πριν την κοπή της πίτας έγιναν ομιλίες από γνωστούς γιατρούς της περιοχής μας. Ειδικότερα μίλησε στους παλαιμάχους ο  Ορθοπεδικός κ. Παναγιώτης Παπαθανασίου, αλλά και ο Καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας κ. Στάθης Κουλούρης. Ο κ. Παπαθανασίου μιλώντας στο Kozan.gr δήλωσε πως του δίνετε η ευκαιρία να αναλύσει στους παλαιμάχους βασικά πράγματα που έχουν σχέση με την υγεία τους, ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους. Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε επίσης πως οι παλαίμαχοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αγωνίζονται,  καθώς λόγω τις ηλικίας τους ασφαλώς και αυξάνονται οι κίνδυνοι τραυματισμών. Ο κ. Κουλούρης μίλησε για την αθλητική καρδιά που παρατηρείται όταν έχουμε υποτροπία του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της άθλησης. Στάθηκε ιδιαίτερα στα αίτια των αιφνίδιων θανάτων που γίνονται στο ποδόσφαιρο και στα υπόλοιπα αθλήματα και τους τρόπους ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν προκλινικό έλεγχο από τους κλινικούς γιατρούς, έτσι ώστε να μην έχουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την άθληση τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Γιώργος Μαργαρίτης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καστοριάς και της Κοζάνης Κώστας Αγόρου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Κοζάνης κ. Νίκος Κουρκούτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θανάσης Τέγος