Αρχική

Aγώνας με επετειακό χαρακτήρα

Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας, με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Εορδαίας από τον τουρκικό ζυγό, διοργανώνει τον 1ο Εορδαϊκό ημιμαραθώνιο δρόμο, καθώς επίσης και μαζικό λαϊκό δρόμο 8.000 μέτρων και σχολικό δρόμο 2.000 μέτρων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012. 

Ο αγώνας εκτός από επετειακό και εορταστικό χαρακτήρα θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του Μουρικίου Εορδαίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 πμ από την τοπική κοινότητα Φούφα και η διαδρομή θα διέρχεται από τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης, Άρδασσας και θα τερματίζει στη κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε Δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Στο 7ο χιλιόμετρο υπάρχει ανηφόρα ενός χιλιόμετρου. Η υπόλοιπη διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Δικαίωμα συμμέτοχης για τον ημιμαραθώνιο έχουν οι αθλητές που συμπλήρωσαν το 18ο έτος και άνω.
Για το λαϊκό δρόμο, όσοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα. Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος. Τονίζεται δε ότι όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη. Στη διαδρομή θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο. Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα υπάρχουν έξι (6) σταθμοί τροφοδοσίας. Πέντε (5) με νερό και ένας με ισοτονικά.Εκατό μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν χώροι απόρριψης απορριμμάτων.Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα παρακολούθησης των αθλητών. Σε συνεργασία με τον Μ.Ο.Πτολεμαϊδας, τη Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας και τους ποδηλάτες θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των αθλητών σε όλη τη διαδρομή.Η μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία θα γίνει με ευθύνη των διοργανωτών.Τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών.
Τονίζεται ότι καλό είναι οι αθλητές να μη φέρουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή, γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη. Οι σάκοι αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων να ασφαλίζουν καλά και να φέρουν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης.
Οι κατηγορίες των αθλητών έχουν ως εξής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ
Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας.Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως  3031 -  4041 -  5051 -  6061 και άνω
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας.Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως  4041 και άνω
Οι κατηγορίες ισχύουν μονό αν δηλώσουν συμμέτοχη τουλάχιστον πέντε (5) αθλητές σε κάθε μια από αυτές. Στους τρεις (3) πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια.Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, δίπλωμα συμμετοχής, μπλουζάκι και μικρογεύματα. Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας.Οι δηλώσεις και η παράδοση των αριθμών συμμετοχής στον αγώνα θα γίνονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πτολεμαιδας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα πέντε (5) ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το πόσο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.Αριθ. λογαρ. 00089675373 – 5 η την ημέρα παραλαβής των αριθμών. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο mail του συλλόγου [email protected] έως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.Επισης θα γίνονται δεκτές και στο φαξ 2463350138 του Δήμου Εορδαίας όπου θα δέχεται και την απόδειξη καταβολής του ποσού συμμετοχής. Θα μπορεί να δηλωθεί συμμέτοχη και την ημέρα του αγώνα έως τις 9.00 πμΤο χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις τρεις (3) ώρες. Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.30.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπήΣ.Δ.Ο. Εορδαίας
Στογιάννης Αθανάσιος      6977500531Τσιγγένης Αθανάσιος        6974212451Τσακίρης Κων/νος             6977602505Δήμος Εορδαίας
Κυριμλίδης Γιάννης            6970806100 – 2463350103
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής: www.runningnews.gr/lib_photos/calendar/2012_09_30_Eordaikos-dilosi.doc