Αρχική

Χρυσό μετάλλιο στη Γάνδη για τον Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο

makedoniki dinamiΤο Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου 2013 διεξήχθη το Διεθνές πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo στο Βέλγιο, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής αλλά και της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μιας και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι A class  καθώς και G1, δηλαδή  βαθμολογούμενο και από τις δύο ομοσπονδίες. Περισσότεροι από 1.500 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, όπως Αυστραλία, Καναδά, Χιλή, Σενεγάλη και άλλες χώρες έδωσαν το παρόν στο μεγαλύτερο σε αριθμό αθλητών πρωτάθλημα.

     Από τον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης αγωνίστηκαν 6 αθλητές, κάνοντας όλοι τους μία πολύ καλή και αξιόλογη παρουσία, με τον Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο του Εμμανουήλ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων, στα +65 κιλά  και να επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την καλή  αγωνιστική του κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο. Οι υπόλοιποι αθλητές μας, μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια αλλά έκαναν αρκετούς αγώνες, όπως ο Μεχτερίδης Στυλιανός έδωσε 3 αγώνες, ο Πράσσος Ευάγγελος 3 αγώνες, ο Τζέλλος Νικόλαος 2 αγώνες, ο Μαχτσίρας Κωνσταντίνος 2 αγώνες και ο Παπαδόπουλος Γ. Ιωάννης 1 αγώνα.

     makedoniki dinami1 Το σημαντικότερο είναι η συμμετοχή των αθλητών σε τέτοιου είδους αγώνες. Με την συνεχή παρουσία τους σε αυτά τα πρωταθλήματα τους δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπάλους τους, να παρακολουθήσουν τον τρόπο που αγωνίζονται και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνε.  Αποκτούν καλή αγωνιστική ετοιμότητα καθώς και βαθμολογία που θα τους βοηθήσει στο μέλλον, στα πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουν με την Εθνική  ομάδα της χώρας μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές για την συμμετοχή και την διάκρισή τους.