Αρχική

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Νίκη Παραμονής για τον Αμύντα Αμυνταίου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αμύντας, που πέρασε από την Αθήνα, επικρατώντας του Καματερού με 15-16.

 Οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου, με όπλο τους την άμυνα επέβαλαν πλήρως το ρυθμός τους στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 4-10 (+6).


Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες εφησύχασαν από τη διαφορά του ημιχρόνου και επέτρεψαν στον Αθηναικό σύλλογο να μπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, φέρνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (14-15) στο 55λεπτό. Τελικά ο Αμύντας όντας πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά του αγώνα και κατάφερε να φύγει με το δίποντο της νίκης, που του δίνει σαφές προβάδισμα παραμονής, εν όψει της β διαδικασίας του πρωταθλήματος (πλεί-αουτ).
Η Β φάση θα ξεκινήσει μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (13-14/02) στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου ό Αμύντας θα αναμετρηθεί (13/2 στις 14:30) με τον ΠΑΟΚ, για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.
Στα πλέι οφ (1-4) θα παίξουν Ν. Ιωνία, ΠΑΟΚ, Αναγέννηση Άρτας και Μέγας Αλέξανδρος, ενώ στα πλέι αουτ (5-7) Αμύντας, Φιλώτας και ΓΑΣ Καματερού.
Όλες οι ομάδες μπαίνουν στα δύο μίνι πρωταθλήματα με το 50% των βαθμών που είχαν στην Α΄φάση και τις απαραίτητες στρογγυλοποιήσεις (+ 0,5) όπου ήταν αναγκαίο.
Στη Β’ φάση οι ομάδες θα παίξουν σε δύο γύρους, οι δύο πρώτοι του 1-4 θα παίξουν στον τελικό, ενώ ο 7ος της βαθμολογίας στα πλέι άουτ θα υποβιβαστεί.
Βαθμολογία Β΄ φάσης
Πλέι οφ 1-4
1. Ν. Ιωνίας 12
2. ΠΑΟΚ 11
3. Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας 8
4. Μ. Αλέξανδρος 6
--------------------------------------
Πλέι άουτ 5-7
5. Αμύντας Αμυνταίου 4
6. Φιλώτας Φλώρινας 2
7. Καματερό 0
Η παίκτρια του Αμύντα Ιφιγένεια Παπαδάκη σχολίασε: « Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα στην σημερινή αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλή άμυνα και πήραμε προβάδισμα +6 τερμάτων , όμως στο δεύτερο ημίχρονο βραχυκυκλώσαμε και λίγο έλειψε να το πληρώσουμε.
Τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα  μας, που μετά απ΄ αυτή τη νίκη, αποκτά αβαντάζ για τα πλει-αουτ. Αυτή τη στιγμή προέχει το κύπελλο και η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του θεσμού.  
Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν
5λεπτα: 1-2, 1-4, 1-5, 1-6, 3-6, 4-10 (ημχ.), 6-12, 7-12, 9-13, 12-14, 14-15, 15-16
ΚΑΜΑΤΕΡΟ (Γ. Βαρελτζής): Καραγιάννη 2, Ζενέλη, Μακρόγλου 1, Κουτρούμπα, Δαμιανίδου 2, Ζάγκα, Ταράση, Μορφίδου, Φαζού, Βασιλείου Μ. 1, Μανιά 5, Καρύδη 2, Μακρή, Βασιλείου Αν., Χριστοφάκη, Χριστοπούλου, Ντούρκα 2.
Δίλεπτες Αποβολές: 5,   Πέναλτι: 2/3
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος-A. Παπαβασιλείου): Κυρλιάνη (τ/φ), Τζαραλή, Μπάντη, Μίτις, Ζντραβέφσκα 3, Ρακοπούλου  2, Κωτσοπούλου 1, Παπαδάκη, Σουμελίδου, Τσιομπάνου 7, Ταιρίδου (τ/φ), Παρασκευοπούλου Χρ., Καλογήρου 3.
Δίλεπτες Αποβολές: 4,   Πέναλτι: 3/4