Αρχική

Φουλ για το Χρυσό

Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος
Με στόχο να φορέσει στο στήθος του το Χρυσό Μετάλλιο, ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες την προετοιμασία του εν όψει των Πανελλήνιων Αγώνων Σωματικής Διάπλασης που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο του 2013, ο αθλητής από την Κοζάνη Σάββας Καρασαρίδης. Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο ο Σάββας θα αγωνιστεί σε αγώνες υψηλού επιπέδου όπως είναι αυτοί των  Διαβαλκανικών Αγώνων που θα γίνουν στη Σερβία. 

Στόχος του είναι η εξάδα, μιας και η συμμέτοχη θα είναι πολύ μεγάλη με αθλητές έμπειρους από όλα τα Βαλκάνια, οι οποίοι έχουν διακριθεί κατά καιρούς. Κάτι τέτοιο ασφαλώς και δεν «φοβίζει» τον Κοζανίτη αθλητή, αφού δηλώνει πως θα τα δώσει όλα….για το καλύτερο αποτέλεσμα. Να σημειωθεί πως ο Σάββας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα.

Στο παρελθόν όμως να θυμίσουμε πως έχει διακριθεί  σε αγώνες Πανελληνίων Πρωταθλημάτων  κατακτώντας μάλιστα τη δεύτερη θέση δυο φορές. Η αρχή έγινε στην πόλη των Σερρών, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης «NABBA & WFF 2011», που αναδείχτηκε δεύτερος στην κατηγορία «Extreme Fitness στα 80-90 κιλά. Στους αγώνες συμμετείχαν 120 αθλητές από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 16 ήταν στην κατηγορία των 80-90κ. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στους αγώνες που έγιναν στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Κομοτηνή. Ο έμπειρος αθλητής αναδείχτηκε δεύτερος στην κατηγορία «Extreme Body» στα 90-100 κιλά, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρώτη θέση από τον Nτιμίτρι Παναγιώτοφ. «Το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν πολύ υψηλό, αφού είχε σχεδόν διπλάσιες συμμετοχές από ότι στις Σέρρες», δήλωνε τότε ο Σάββας. Σε ότι αφορά τη «συνταγή» για να αποκτήσει κάποιος σωματική διάπλαση χρειάζεται σύμφωνα με τον αθλητή, «πολύ καλή διατροφή, σκληρή προπόνηση, τρέξιμο, ποδήλατο, βάρη, υπομονή, ενώ εννοείται μακριά από το τσιγάρο και το ποτό, αλλά και αφοσίωση, πείσμα και πάνω από όλα να κάνεις αυτό που κάνεις με καρδιά».  Ικανοποιητικό είναι το ενδιαφέρον για το άθλημα τονίζει ο Σάββας, κάτι που βλέπει στο γυμναστήριο του καθημερινά.  «Σταδιακά ανεβαίνει και στη Δυτική Μακεδονία το ενδιαφέρον των παιδιών για τη Σωματική Διάπλαση», αναφέρει χαρακτηριστικά. Από πλευράς ομοσπονδίας η στήριξη δεν είναι ιδιαίτερη επισημαίνει ο αθλητής όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις λέγοντας, πως «με αυτά μέτρα δεν θα υπάρχει βελτίωση, αλλά αντίθετα η χώρα βουλιάζει παραπάνω στα χρέη».