Αρχική

Φλώρινα: Οπλοστάσιο με πολυβόλα, χειροβομβίδες και κυνηγετικά όπλα – 14 συλλήψεις μετά την έρευνα

 Οπλοστάσιο με πολυβόλα, χειροβομβίδες και κυνηγετικά όπλα – 14 συλλήψεις μετά την έρευνα

Οι δράστες είχαν ένα πραγματικό οπλοστάσιο στην κατοχή τους, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν όλα τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης.

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στη Φλώρινα ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου.

Συνελήφθησαν συνολικά 14 Έλληνες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί τελωνιακού κώδικα, κατά περίπτωση.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 υποπολυβόλα, 14 πολεμικά τυφέκια, 19 πιστόλια, 17 κυνηγετικά όπλα, 10 περίστροφα, 8 χειροβομβίδες, 8 κιλά και 800 γραμμάρια πυρίτιδα και 3.240 φυσίγγια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Φλώρινας, συνολικά 14 άτομα, ηλικίας από 44 έως 77 ετών και σε βάρος τους, σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μεθοδευμένες αστυνομικές έρευνες, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 έρευνες σε οικίες και σε μία αποθήκη των προαναφερόμενων συλληφθέντων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

[gallery size="medium" ids="241833,241837,241832"]

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και έχουν ως σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

[gallery size="medium" ids="241836,241835,241834"]