Αρχική

Τρεις αθλητές από την Κοζάνη θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAEKWONDO της Ρωσίας

Αναχωρεί το Σάββατο 9 Μαΐου η Εθνική ομάδα ανδρών/γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 19  Μαΐου 2015 στο Chelyabinsk της Ρωσίας. Οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες από την χώρα μας θα δώσουν δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Τρεις από τους οκτώ αθλητές – άνδρες που θα αγωνιστούν σε αυτήν την παγκόσμια γιορτή του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo  είναι από την πόλη της Κοζάνης και τον σύλλογο Α.Γ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

 Ο λόγος για τους Μεχτερίδη Παπαδόπουλο Στέλιο που θα αγωνιστεί στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg, κάτοχος χάλκινου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου το 2012,
Τζέλλο Νικόλα ο οποίος θα αγωνιστεί στην ολυμπιακή κατηγορία των -80kg, κάτοχος αργυρού Πανευρωπαϊκού μεταλλίου το 2010 και τέλος, ο μικρότερος της παρέας Τεληκωστόγλου Αποστόληςστην κατηγορία των -87kg, με αργυρό Παγκόσμιο μετάλλιο εφήβων το 2012.
Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κ. Αλμασίδης Χρήστος, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων είπε « … είμαι πολύ περήφανος κι εγώ αλλά και όλοι στον σύλλογο για τους αθλητές μας που γίνονται άξιοι εκπρόσωποι της πόλης μας και της χώρας μας σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται ανά δύο χρόνια. Έχουμε 3 αθλητές που συμμετέχουν στην εθνική μας ομάδα εκ των οποίων οι  2 έχουν μεγάλη αθλητική εμπειρία στις πλάτες τους καθώς για τον Μεχτερίδη και τον Τζέλλο είναι η 15η συμμετοχή και για τον Αποστόλη η 4η.
 Μιλάμε για 3 αθλητές με διεθνείς τίτλους, οι δύο έχουν παγκόσμιο μετάλλιο και ο ένας πανευρωπαϊκό… Από τον Σεπτέμβρη έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, συμμετείχαμε σε 9 διεθνή τουρνουά,  σε 4 μέσα στην χώρα μας και βέβαια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους και τους έδωσε το εισιτήριο για το παγκόσμιο. Σε συνδυασμό λοιπόν με την πολύχρονη εμπειρία αλλά και την προετοιμασία που έχουν κάνει και με την εθνική ομάδα, νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν την μεγάλη πρόκληση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία, μαζί και τους προπονητές κ. Παρασίδη Κυριάκο, κ. Εφραιμίδη Παντελή και κ. Ζινέλη Θόδωρο που παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της χώρας μας, έκαναν το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουν τους αθλητές σε επίπεδο προετοιμασίας.
 Εύχομαι καλό ταξίδι και καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές της χώρας μας οι οποίοι κατά την προσωπική μου άποψη είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές αυτού του τόπου… »