Αρχική

Τελικοί Παιδικού- Προπαιδικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Δημιουργεί δυναστεία ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (φωτο - βίντεο)

Όταν κατακτάς το παιδικό πρωτάθλημα για 4η συνεχή χρονιά και το προπαιδικό για 2η φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια τότε έχεις δημιουργήσει τη δική σου δυναστεία στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.
Ο λόγος για τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας που όπως όλα δείχνουν δίκαια έχει επιλεχθεί από τον ΟΠΑΠ για να συνεργαστεί μαζί του αφού τόσο οι επιτυχίες στις υποδομές όσο και ο συνολικός τρόπος δουλειάς του είναι άξια αναφοράς.


Οι τελικοί έγιναν στο Λιάπειο γήπεδο των Κοίλων (ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση) και τους παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι.
Αρχικά στο τελικό του προπαιδικού ο τυπικά αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχος Π.Α.Ο. Κοίλων υποδέχτηκε τον Ατρόμητο.
Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να έχουν καλύτερες ευκαιρίες αλλά να έχουν την ατυχία να πέσουν σε ένα φοβερό Παπαδιάκο που πραγματοποίησε φανταστικές αποκρούσεις.
Πρώτα στο 26ο σε τετ-α-τετ του Μπίκου, δέκα λεπτά μετά σε βολίδα του Καραφυλίδη και τέλος στις καθυστερήσεις σε βολίδα του Κυβρακίδη.
Από την άλλη ο Ατρόμητος απείλησε στο 24ο όταν ο Κοντογουλίδης πλάσαρε τον εξερχόμενο Μπίκο αλλά η μπάλα πέρασε σαδιστικά άουτ.
Έτσι το παιχνίδι τελείωσε 0-0 και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι όπου και εκεί έλαμψε το άστρο του Παπαδιάκου που απέκρουσε 2 πέναλτι.
Η σειρά των εκτελέσεων:
Χ΄΄ Νίκου (Ατρόμητος) άουτ
Γιαμουρίδης Απόκρουση
Καραπέγιος 1-0
Τσιπλακάκης 1-1
Αιχμαλωτίδης Απόκρουση
Κυβρακίδης άουτ
Ιωσηφίδης 2-1
Καραφυλλίδης (Π.Α.Ο. Κοίλων) 2-2
Τσιότσιος 3-2
Παπαδόπουλος Απόκρουση
Π.Α.Ο. Κοίλων : Μπίκος, Πολύζης, Τσουκλίδας, Σαλονικίδης (60ο  Τσιπλακάκης), Φούντογλου, Καραφυλίδης, Ταϊγανίδης, Παπαδόπουλος, Γιαμουρίδης, Κοϊμτζίδης (50ο Τσουφλίδης), Κυβρακίδης/
Ατρόμητος: Παπαδιάκος, Τσιότσιος, Λευκόπουλος, Παπαδόπουλος (57ο Ιωσηφίδης), Καλαϊτζόπουλος, Καραπέγιος, Γαβριηλίδης (59ο Σακαλλαρίου), Γιαννιός, Κοντογουλίδης (61ο Ζαπτιές), Ξανθόπουλος (20ο Χ΄΄ Νίκου), Ομπάνορ (50ο Αιχμαλωτίδης).
Στο τελικό του παιδικού έγινε πολύ μέτριο παιχνίδι με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τα Γρεβενά Αεράτα που είχαν παίκτες πιο μικρούς από τον αντίπαλο τους να αντέχουν.
Στο 45ο όμως ο Τσούτσης σέντραρε και ο Αργυρόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος δεν κατόρθωσε να καθαρίσει το παιχνίδι και έτσι χρειάστηκε την εκπληκτική απόκρουση του Καρακασίδη στις καθυστερήσεις για να κρατήσει τη νίκη.
Ατρόμητος: Καρακασίδης, Νικολαΐδης, Δούκας, Μπαλτζής, Λιούρης, Ιγνατιάδης, Αργυρόπουλος (70ο Τσάνης), Βλαδίκας, Καρασιούνας (53ο Παπαδόπουλος), Τσούτσης (70ο Γιόβης), Λευκόπουλος.
Γρεβενά Αεράτα: Στάμος (47ο Μπαντής), Πλήκας (47ο Τοτίδης), Μπασακόϊκας), Δαδούλης, Μπλάντος, Βασιλόπουλος, Καραχατζής (530 Παλάσκας), Γιαβρίδης, Φρουλατάρας, Σάλλας, Ντόλιας.
Το κύπελλο στο προπαιδικό έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κοζάνης Φώτης Φολτόπουλος ενώ στο παιδικό ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης.
Μετάλλια στους αθλητές απένειμε ο αντιδήμαρχος Ζαγάρας Ευθύμιος

Στους τελικούς παραβρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ της ΕΠΣ Κοζάνης, καθώς και αρκετός φίλαθλος κόσμοςΘ. Ηλιάδης e-ptolemeos.gr