Αρχική

Τελικοί Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.: Ο ένας χαρίζει την άνοδο στον άλλον

Στο 5ο τελικό θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Λασσάνης και Αρίων στους τελικούς της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. αφού η ομάδα της Κοζάνης δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε από το -12 9 λεπτά πριν το τέλος και κέρδισε τελικά με 7, παίρνοντας και πάλι το πλεονέκτημα. Το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών αφού οι γηπεδούχοι ήταν τιμωρημένοι.


Η ομάδα της Πτολεμαΐδας κυριολεκτικά αυτοκτόνησε αφού ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι με διαφορά που έφτασε στο +12 αλλά στη τελευταία περίοδο έπαθε κυριολεκτικά μπλακ-άουτ σημείωσε μόνο 5 πόντους, δέχτηκε 22 και έτσι πάμε σε 5ο παιχνίδι.
Ο Αρίων δεν είχε καθαρό μυαλό να κάνει λογικές επιθέσεις απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήταν με τη πλάτη στο τοίχο, στο τέλος προσπαθούμε βεβιασμένα για να πετύχει καλάθι και έτσι το πλήρωσε.
Στη τελευταία περίοδο ο Λασσάνης όπως είπαμε κατάφερε με τρίποντο του Μαλούτα να ισοφαρίσει 56-56 4:30 πριν το τέλος αλλά ένα λεπτό μετά ο Μιχαηλίδης με τρίποντο στη λήξη της επίθεση έκανε το 59-56. Αυτό όμως έμελλε να είναι το τελευταίο καλάθι για τους γηπεδούχους που έκαναν πολλές βεβιασμένες επιθέσεις (ήταν βέβαια και άτυχοι σε λέϊ απ του Αθανασιάδη και Μιχαηλίδη με το δεύτερο να γίνεται 1:15 πριν το τέλος και αμέσως μετά ο Ξάνθος με τρίποντο έκανε το 59-61.
Ο Αρίων λοιπόν έχασε μια τεράστια ευκαιρία να τελειώνει τη σειρά, αφού ο Λασσάνης του Γιάννη Μήτσιαλου (πολύ καλό κοουτσάρισμα ειδικά όταν ξέφυγε η διαφορά) έπαιξε παθιασμένα (ευνοήθηκε και από την αποβολή του προέδρου του στα μέσα της τελευταίας περιόδου αφού αποσυντόνισε τους γηπεδούχους) και τώρα θέλει να πάρει τη πρώτη νίκη στην έδρα του και παράλληλα την άνοδο.
Πρόκειται ίσως για τη δραματικότερη σειρά τελικών τα τελευταία χρόνια στην Ε.ΚΑ.Σ.Δ.ΥΜ. και όλοι είναι περίεργοι αν ο Αρίων μπορέσει τελικά να κάνει το 3ο μπρέϊκ και καθοριστικό ή ο Λασσάνης θα εκμεταλλευτεί για πρώτη φορά την έδρα του.
Οι απαντήσεις το βράδυ του Σαββάτου.
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 36-32, 54-44, 59-66
Διαιτητές: Παφίλης, Τσιαπλής
Α.Π.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας: Ιωσήφ, Πουτούκης  , Καλομενίδης 12 (2) , Τσολάκης , Τούζος 9 (3) , Γκόσης 4, Σασπατίδης, Πανίδης 13, Αθανασιάδης 8, Μιχαηλίδης 13 (2), Ναϊπλής.
Γ.Σ.Κ. Λασσάνης:  Αθανασιάδης 5 (1), Πάπιστας 2, Μαλούτας 22 (3), Ξανθός 6 (2), Τσιαγκλαγκάνος 4, Νικολάου 10, Καραγιαννίδης 13, Αμαραντίδης 4 , Παναγιώτου
Θ. Ηλιάδης 
e-ptolemaios.gr