Αρχική

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κοζάνης και το δημοσιογράφο Θωμά Κάστια, παραχώρησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Εκπρόσωπος Τύπου της Α.Ε.Π. Κοζάνης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Διαβάστε παρακάτω σημεία της συνέντευξης: 

 Για την αναδιάρθρωση 

 «Δυστυχώς πλησιάζουμε τέλη Αυγούστου και δεν έχουμε ακόμη απόφαση. Ελπίζουμε ότι άμεσα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ακούμε και διαβάζουμε πολλά και διάφορα. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί προβλήματα, στο σχεδιασμό προφανώς όχι μόνο της ΑΕΠ αλλά των περισσοτέρων ομάδων σε ένα σωρό ζητήματα. Αν σε όλο αυτό προσθέσει κανείς την αβεβαιότητα που επικρατεί, του πως για παράδειγμα θα εξελιχθεί η επιδημική κρίση, τι θα γίνει με το πρωτόκολλο επιστροφής των φιλάθλων, αν θα επιτραπεί συγκεκριμένο ποσοστό παρουσίας φιλάθλων ή όχι, τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι προβάλλει ως επιτακτική η ανάγκη, ως μονόδρομος η δημιουργία ενιαίας Β´ Εθνικής με δύο ομίλους. Κάτι το οποίο εξάλλου βρίσκει σύμφωνες τις περισσότερες ομάδες. Περιμένουμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τη διοργανώτρια αρχή για τις τελικές αποφάσεις. Προσωπικά, θα μου προξενούσε μεγάλη εντύπωση αν ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Υφυπουργός, αφήσει ως έχει την κατάσταση, δηλαδή με SL2 και Football League. Και αυτό διότι, πριν και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, από τη Νέα Δημοκρατία, φερόταν κατά της «αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη», που γινόταν λόγος και δικαίως, αυτό αποδείχτηκε, για: «τέχνασμα που απέτυχε παταγωδώς και έχει πάει στο βρόντο, δημιουργώντας κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ». 

Αυτό πάντως έχει κουράσει και δε μπορεί να τραβήξει παραπάνω. Κάθε μέρα έχουμε ενστάσεις και προσφυγές από ομάδες. Εκδικάζονται μετά έχουμε άλλες... Σήμερα θα ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση, αύριο θα ανακοινωθεί και ποτέ δεν ανακοινώνεται...Πως θα ξεκινήσει με αυτά και με αυτά το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο; Τι ρόστερ να κάνουμε; Που θα παίξουμε; Θα παίξουμε τελικά; Τι να πούμε! Όλα αυτά, καθυστερούν και την έναρξη της προετοιμασίας αλλά και μας δημιουργούν μια αίσθηση απόλυτης προχειρότητας...». 

 Για το γηπεδικό

 «Εδώ και δύο μήνες παραδώσαμε πλήρη φάκελο στο γραφείο Δημάρχου, που περιγράφει αναλυτικά τις υποδομές που απαιτούνται να υπάρχουν σε γήπεδο για να μπορεί να αγωνιστεί ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία. Σήμερα το μεσημέρι θα συμμετέχουμε σε διευρυμένη σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, με Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ για να δούμε που βρισκόμαστε, ποιες εργασίες και πότε είναι προγραμματισμένες να γίνουν γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ναι μεν υπάρχει η δημόσια δέσμευση από πλευράς Δήμου ότι μέχρι να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, θα έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες. Όμως, όλα αυτά απομένει να το δούμε και στην πράξη, γιατί έως σήμερα δεν είδαμε κανένα ουσιαστικό έργο, πλην την απόφαση για προμήθεια κάποιων μονάδων ελαφράς προκατασκευής που θα χρησιμοποιηθούν για αποδυτήρια και άλλους χώρους». 

Για το αγωνιστικό κομμάτι 

 «Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις στο θέμα του Προπονητή και απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες για την τελική συμφωνία. Όπως επίσης και με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ξένους και Έλληνες που θα κάνουν αίσθηση. Αξιόλογες περιπτώσεις, τις οποίες μελετά με προσοχή και έχει κάνει ήδη επαφές, η επιτροπή που ασχολείται με τα μεταγραφικά θέματα. Η κατηγορία που θα αγωνιστούμε όπως αντιλαμβάνεσαι Θωμά, θα έχει βαρύνουσα σημασία και στις επιλογές. Βαριά έως την προσεχή Δευτέρα, δε μας παίρνουν άλλο τα χρονικά περιθώρια, θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων και θα ξεκινήσει η προετοιμασία μας». 

 Για το μετοχικό κεφάλαιο 

 «Έχουμε έτοιμο το φάκελο. Υπογράφηκε η Συμβολαιογραφική πράξη για τη σύσταση της ΠΑΕ. Ο Νομικός μας Σύμβουλος βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. 

Πολύ σύντομα θα καλυφθεί το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, μιας και ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από συγκεκριμένα πρόσωπα για την αγορά των 1000 μετοχών».