Αρχική

Σολάκης στο regista.gr: «Βαρύ όνομα η Καστοριά – Αγάπη και εκτίμηση με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Έτοιμος για τη νέα προπονητική του περιπέτεια είναι ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος μετά το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου διετέλεσε βοηθός αλλά και πρώτος προπονητής στη Football League, ανέλαβε το καλοκαίρι τα ηνία της Καστοριάς.

Η ιστορική ομάδα πέτυχε φέτος την άνοδο της στη Γ’ Εθνική και ετοιμάζεται για την δική της μεγάλη επιστροφή, έχοντας υψηλές βλέψεις στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το regista.gr μίλησε με τον Ηλία Σολάκη θέλοντας να μάθει περισσότερα για το restart του συλλόγου, ζητώντας παράλληλα τις εκτιμήσεις του 47χρονου τεχνικού για το νέο πρωτάθλημα.
Πώς νιώθετε που θα βρεθείτε στον πάγκο της Καστοριάς, στην ιστορική επιστροφή της;Είμαστε μία νέα ομάδα που επιστρέφει μετά από χρόνια στη Γ’ Εθνική. Είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό για εμάς και για όλη την περιοχή και νιώθω περήφανος που θα βρίσκομαι στον πάγκο. Έχουμε φιλοδοξίες, κρατάμε όμως χαμηλούς τόνους και δουλεύουμε σκληρά για να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.Σίγουρα το όνομα της Καστοριάς είναι βαρύ για την κατηγορία, δεν πετάμε όμως στα σύννεφα. Η ομάδα έχει κατακτήσει το Κύπελλο, έχει χρόνια παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι το όνομα της Καστοριάς.
Τι εικόνα έχετε από τις ομάδες του ομίλου;Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για όλες τις ομάδες. Με όσα έχουμε δει όμως ο Πιερικός, ο Εδεσσαϊκός, η Κοζάνη και ο Ολυμπιακός Βόλου φαντάζουν ως οι ισχυρότεροι στον όμιλο. Ειδικά οι δύο τελευταίες ομάδες, η Κοζάνη με την ιστορία που έγινε πέρυσι όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα έχει ανάλογους στόχους και φέτος, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου που έρχεται από τη Super League 2 και θέλει να επιστρέψει. Όλες οι ομάδες όμως είναι δυνατές και θα παλέψουν για το καλύτερο σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Τι άποψη έχετε για τον καταρτισμό των ομίλων που δημιούργησε εκνευρισμό σε πολλές ομάδες; Είμαστε ικανοποιημένοι που παρά τα προβλήματα το πρωτάθλημα ξεκινά. Ο καταρτισμός των ομίλων σήκωσε πολύ συζήτηση όμως πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ξέραμε ότι για να ξεκινήσουμε κάπως έτσι θα έπρεπε να πορευτούμε. Σίγουρα υπάρχουν κάποια μακρινά ταξίδια για όλους και ιδιαίτερα κάποιες ομάδες θα «ζοριστούν» περισσότερο. Είναι όμως κάτι που περιμέναμε ότι μπορεί να συμβεί.
Για το ότι η μοίρα θα σας φέρει αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό Βόλου, μια ομάδα που έχετε μαζί της ιδιαίτερο δέσιμο;Σίγουρα υπάρχει εκτίμηση και αγάπη εκατέρωθεν. Θα το ξαναδούμε όταν παίξουμε, όμως σε κάθε περίπτωση θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και μετά πάλι φίλοι. Με συνδέουν πολλά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα να βρει το δρόμο της και με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία.