Αρχική

Πρωταθλητής Παίδων ΕΚΑΣΔΥΜ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ Γρεβενών

 

Με 4 συγκλονιστικά παιχνίδια, όπου οι ομάδες έδωσαν τα πάντα για τη νίκη ολοκληρώθηκε το πρώτο final 4 Παίδων της ΕΚΑΣΔΥΜ. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Καστοριάς το διήμερο 13-14/03/2015, με τελικό νικητή και Πρωταθλητή ΕΚΑΣΔΥΜ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑ Γρεβενών. 


Στο αγωνιστικό μέρος είχαμε πολύ σπουδαίους αγώνες τόσο στους ημιτελικούς όσο και στους τελικούς, με τους νεαρούς παίκτες με πάθος και αγωνιστικότητα μέσα στο παρκέ. Παρά την πίεση των αγώνων αλλά και το συνωστισμό στις κερκίδες, όλα κύλησαν σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς εντάσεις, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και για ακόμα μία φορά, την υγιή πλευρά του αθλητισμού.
Τους τελικούς τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Π.Ε. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού της Π.Δ.Μ. κ. Δημήτρης Καρακασίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Μ. Κ. Ηλίας Κάτανας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων κ. Νίκος Τούφας.Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις αποστολές για το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν αυτό το διήμερο, αλλά και ένα θερμό ευχαριστώ στο φίλαθλο κοινό της Δυτ.  Μακεδονίας που πλημμύρησε το ΔΑΚ Καστοριάς, το οποίο αποδείχθηκε πολύ μικρό για τις ανάγκες αυτού του τουρνουά.


Παράλληλα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, για τη φιλοξενία και την άψογη οργάνωση.  Το μπάσκετ αποδεικνύει συνεχώς και περίτρανα ότι είναι το μόνο άθλημα που συγκεντρώνει τόσο πολύ κόσμο και μάλιστα σε ηλικιακά Πρωταθλήματα και πρέπει επιτέλους η Πολιτεία, να σκύψει ξανά πάνω στο άθλημα με γνώμονα την ενίσχυσή του σε γήπεδα και ώρες άθλησης.
Είναι αγωνιστικά απαραίτητο και κοινωνικά επωφελές η Πολιτεία να φτιάξει γήπεδα, να ανοίξει γήπεδα και να δώσει επιτέλους στο μπάσκετ το χώρο και το χρόνο που του αξίζει και δικαιούται. Έχει αποδείξει άλλωστε ότι, όποτε του δόθηκαν τα παραπάνω, αυτό το άθλημα έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, έβγαλε αθλητές καταξιωμένους με διεθνή φήμη και αξία και καθιέρωσε την Ελλάδα ως παγκόσμια δύναμη, τόσο σε επίπεδο Συλλόγων όσο και Εθνικών ομάδων.  
Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες που κατάφεραν, μετά από έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, να φτάσουν στην Τελική Φάση. Συγχαρητήρια και στην Πρωταθλήτρια ομάδα του Φ.Ο. ΠΡΩΤΕΑ Γρεβενών, στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ε.Ο.Κ. και να μας εκπροσωπήσει και στην Τελική Φάση.