Αρχική

Προετοιμασία στην Ιταλία οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης

makedonikiΓια μία εβδομάδα βρέθηκαν οι αθλητές του συλλόγου της Μακεδονικής Δύναμης στο Lecce της Ιταλίας μαζί με τον προπονητή τους κύριο Αλμασίδη Χρήστο, όπου φιλοξενήθηκαν από τον σύλλογο ΄΄Olimpico Club 1985΄΄ της πόλης Lecce. Η κίνηση αυτή ήταν μία πρωτοβουλία του συλλόγου της Ιταλίας να καλέσει αθλητές από διάφορες πόλεις της Ιταλίας και της Ελλάδας και να κάνει ένα εβδομαδιαίο-αγωνιστικό camp taekwondo. Μία πολύ ωραία κίνηση από πλευράς των Ιταλών και ακόμη μία σημαντική εμπειρία για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, ειδικά για τους Έλληνες, αφού αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με το άθλημά που υπηρετούν, και μάλιστα σε αυτή τη χρονική στιγμή που θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος του Φεβρουαρίου.

          Πέραν των αθλητικών εμπειριών που αποκομίζουν όλοι οι αθλητές από αυτού του είδους τις διοργανώσεις, το σημαντικότερο κομμάτι θεωρούμε πως είναι οι διαπροσωπικές και οι φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται, αναπτύσσονται και διαρκούνε μέσω του αθλητισμού καθώς μιλάμε για μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα,

 - τους μαθητές/αθλητές – που βρίσκει τους ομοίους της, με κοινά ενδιαφέροντα, αλληλοκατανόηση και κοινούς στόχους ζωής.

          Οι αθλητές μας, το διάστημα που φιλοξενήθηκαν στην Ιταλία βίωσαν άλλη μία ξεχωριστή εμπειρία καθώς συμμετείχαν και σε μία έρευνα που πραγματοποιούνταν από το πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Η έρευνα έγινε για πρώτη φορά παγκοσμίως στο αγώνισμα του taekwondo και είχε να κάνει με την καταγραφή της ταχύτητας αντίδρασης.

Το Δ.Σ. της Μακεδονικής Δύναμης ευχαριστεί τον σύλλογο της Ιταλίας και τον υπεύθυνο προπονητή κύριο Aldo Codazzo για την φιλοξενία.