Αρχική

Πραγματοποιήθηκε το 4o Αθλητικό Τουρνουά Μαθητών Γυμνασίων Εορδαιας.

Με οργανωτική επιτυχία και με τους μαθητές να φεύγουν ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους στέφθηκε το 4οαθλητικό τουρνουά μαθητών Γυμνασίων Εορδαίας που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Περδίκκα την Παρασκευή 18 Μαΐου. Αναλυτικά ανά αγώνισμα:

Στο ποδόσφαιρο 5*5 διοργανώθηκε σειρά αγώνων μόνο για αγόρια, με τους 12 συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε ένα συναρπαστικό τουρνουά, με την Μπαρτσελόνα Τραχανοπλαγιάς να περνάει στο τελικό νικώντας τον Περδίκκα στα πέναλτι με 3-1 (κανονικός αγώνας 2-2). Η δεύτερη φιναλίστ του τελικού gen99 του 2ου Γυμνασίου εξασφάλισε την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης του 4ου Γυμνασίου με 2-0 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1). Στον τελικό οι μικροί gen99των Ρουσάκη, Καραπέγιου, Πολατίδη, Σωτηριάδη, Παναγιωτίδη και Παπαθανασίου κατάφεραν να φτάσουν τον αγώνα στα πέναλτι (κ.α. 1-1) αλλά λύγισαν από τηνΜπαρτσελόνα Τ. των Χαλδαιόπουλου, Ξανθόπουλου Α, Ξανθόπουλου Π, Τσακιρίδη, Ξυνού και Πουρλουκάκη με 2-1.
Στο μπάσκετ όπου συμμετείχαν μόνο αγόρια, η ΡΕΑΛ των Σιαπανίδη, Παπουτσή, Τουλουμενίδη και Πουρλουκάκη Γ. νίκησε τους ΜWC των Μίχου Β., Καραλάζου, Μήτκα και Καλισάη στο τελικό με 21-18 με τους ΜWC να προσπαθούν ως την τελευταία στιγμή να κάνουν την ανατροπή (από 19-12, 3 λεπτά πριν το τέλος).
Στο βόλεϊ 2*2 στα αγόρια, οι D TEAM (Μίχος-Καλισάης Π) σε έναν αμφίρροπο τελικό νίκησαν τους Anonimus με 21-19, ενώ ενδεικτικό του επιπέδου των ομάδων, είναι ότι οι νικητές σε κανέναν από τους δύο αγώνες που έδωσαν για να φτάσουν στον τελικό, δεν νίκησαν με περισσότερους από 3 πόντους διαφορά. Στα κορίτσια, οι Πάνθηρες (Θεοφυλάκη-Μπαξεβάνη) νίκησαν τις Ξανθιές (Κεμερλή-Βλάχου) σε έναν εξίσου συναρπαστικό αγώνα με 21-18.
Η εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ) εγγυήθηκε την ιατρική περίθαλψη, όπου παρίστατο ανάγκη, των μαθητών.
Την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υποστήριξαν οικονομικά και ηθικά οι παρακάτω:
H μουσική σχολή Εμμέλεια του κ. Λαζαρίδη Γιάννη, το Φροντιστήριο ξένων γλωσσών της κ. Κοτζακόλιου Αναστασίας, η Διαιτολόγος Παπαγρηγορίου Δήμητρα, ο κ. Παναγιωτίδης Χαραλάμπος, ο Δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, ο κ. Καρανάκης Δημήτρης, τα ΚΤΕΛ αστικών Πτολεμαΐδας, το Κέντρο Μηχανών Γραφείου Ηλιόπουλος Ε. Γεώργιος, ο κ. Ρίζος Στέφανος και ο Παπαγρηγορίου Περικλής.
Επίσης, δώρα στα παιδιά προσέφεραν το κατάστημα Marianta Sport ware, το γυμναστήριο TOPGYM της κ Στογιάννη Ελευθερίας, το γυμναστήριο Active GYM και το Α.Σ. Φοίνικας Πτολεμαϊδας
Η εκδήλωση αποσκοπούσε πάνω από όλα στο να γνωρίσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Περδίκκα ιδεώδη όπως ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελή προσφορά προς τους άλλους, αλλά, και να κινητοποιήσει τους υπόλοιπους εφήβους ώστε να αναγνωρίσουν τον αθλητισμό και το παιχνίδι ως παράλληλο τρόπο διασκέδασης και τρόπο ζωής.
Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διεξαγωγή του τουρνουά και υπόσχεται ακόμα καλύτερες διοργανώσεις μελλοντικά.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Ταργοντσίδης Ανδρόνικος Καθ κλ. ΠΕ20