Αρχική

Ποδοσφαιρικά συντάξιμα ένσημα

Ποδοσφαιρικά συντάξιμα ένσημα

Διακόσια εκατομμύρια (200.000.000) ευρώ το χρόνο θα παίρνει ο 37χρονος Κριστιάν Ρονάλντο με την μεταγραφή του από την αγγλική Μάντζεστερ Γιουνάϊτετ στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Το συμβόλαιο του είναι διάρκειας 2,5 ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα παίζει μέχρι τα 40 του χρόνια και θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μισό δισεκατομμύριο!

Τέτοιες μεταγραφές, με μικρότερα ποσά, γίνονται πολλές με ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει ήδη σε ευρωπαϊκές ομάδες αρκετά χρόνια, και τώρα στο τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας προτιμούν να τη βγάλουν πιο εύκολα και ήρεμα.

Όπως είναι γνωστό, στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Οι ομάδες παίζουν εξαντλητικά 3 φορές την εβδομάδα (Πρωτάθλημα, κύπελο, League cup, Challenge Cup, Europa League, Champion’s League κ.ά.) και οι ποδοσφαιριστές ξεπατώνονται σε προπονήσεις και παιχνίδια με κίνδυνο τραυματισμών κλπ.

Έτσι, προτιμούν τα ήρεμα πρωταθλήματα της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ μικρότερες, μέχρι να βγουν στη σύνταξη γύρω στα 40 τους χρόνια.