Αρχική

Πεπελίδης: Μεγάλη την Καστοριά!

Την πρώτη του συνέντευξη στην mikriliga.com παρέθεσε ο Νίκος Πεπελίδης. Ο ισχυρός άνδρας της Καστοριάς, εμφανώς χαλαρός και ευδιάθετος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ιστοσελίδας μας αι μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε τόσο στους στόχους που έχει θέσει για την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας όσο και στον προσωπικό πόλεμο που έχει δεχτεί από ανθρώπους που πλαισιώνουν την Καστοριά.


Ποιά ήταν τα κίνητρα που σας οδήγησαν να αναλάβετε την Καστοριά, όντας Θεσσαλονικιός;
"Κοιτάξτε, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν αναφέρει το όνομα Καστοριά σαφώς και είναι το κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα το 1980. Είναι σαφώς και μια μεγάλη επιτυχία για μια επαρχιακή ομάδα και ήταν η πρώτη που το είχε κατακτήσει. Από εκεί και πέρα η Καστοριά είναι η πιο ιστορική ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας με μεγάλη ιστορία και διαχρονική πορεία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Έχει όλα τα φόντα και τα εχέγγυα για να γίνει η μεγάλη Καστοριά των περασμένων χρόνων".
Δεχθήκατε έναν πόλεμο από την πρώτη στιγμή. Είχατε πει στην παρουσίαση της Βραζιλιάνικης εταιρίας ότι «αν δεν μας θέλετε, εμείς θα φύγουμε». Γιατί συνεχίζετε, παρά τον πόλεμο που δέχεστε και δεν κάνετε πίσω;
"Και αυτό που είχαμε πει τότε ισχύει και τώρα. Αν δεν μας θέλετε, εμείς θα φύγουμε. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει η διάδοχη κατάσταση που θα έρθει να έχει όλες τις δυνατότητες και τις αποδείξεις ότι η ομάδα της Καστοριάς θα πάει καλύτερα από την δική μας διοίκηση.
Ξέρετε όμως κάτι; Από την πρώτη μέρα που βγήκε η είδηση ότι ανέλαβα την διοίκηση έχω δεχτεί έναν ανελέητο και αβυσσαλέο πόλεμο από πολλούς ανθρώπους- σωτήρες που ενδιαφέρονταν για το καλό της Καστοριάς. Δεν περίμενα ότι θα ξεκινήσει ο πόλεμος από την πρώτη κιόλας μέρα. Ειδικά όταν η επίθεση είναι ενορχηστρωμένη από έναν παράφρων, υπερφίαλο, αλαζόνα και επικίνδυνο παράγοντα. Άλλα όλα αυτά δεν με πτοούν, με κάνουν ακόμα πιο δυνατό".
Στην παρουσίαση της εταιρίας σας δώσατε ένα ισχυρό who is who και όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία στην Καστοριά, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Όμως η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμών δείχνει μία ανακολουθία των «υποσχέσεων». Τι έχετε να πείτε;
"Ναι, δεν το κρύβω ότι έχει υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στον τομέα των πληρωμών. Πήγαμε πίσω. Ωστόσο, δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει κάποια προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα σωματεία που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θα πληρώσουμε. Όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρχει πίστη και υπομονή".
Υπάρχει αναβρασμός στην Καστοριά, στην πόλη, στην ομάδα, στην τοπική κοινωνία. Δεχθήκατε και δέχεστε καθημερινά σκληρή κριτική. Οι οφειλές εξακολουθούν και υπάρχουν και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από μέρους σας. Τι ακριβώς συμβαίνει; Και κάτω από αυτές τις συνθήκες πως μπορείτε να «τρέξετε» την ομάδα και μάλιστα με επιτυχία;
"Μπορεί να έγινε λάθος προγραμματισμός σε αρκετά θέματα. Δεν είμαστε τέλειοι. Κάναμε λάθος πράγματα, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα που είμαστε στο τιμόνι της διοίκησης και είμαστε σε συνεχή φάση μάθησης. Όσον αφορά τις οφειλές ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι όλα θα πάνε καλά και ότι άπαντες θα είναι τακτοποιημένοι".
Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν και που τις έχετε διογκώσει τρόπον τινά με αυτή την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές, πως περιμένετε να σας στηρίξει ο κόσμος της Καστοριάς;
"Από την πρώτη στιγμή υπάρχει δυσπιστία από τον κόσμο. Το πρώτο δίμηνο όταν όλα τα είχαμε πληρωμένα ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος γιατί δεν είχαμε αποτελέσματα. Αλλάξαμε τακτική, είπαμε να μην πληρώσουμε και τα αποτελέσματα ήρθαν. Αλλά πάλι υπήρξε δυσπιστία από τον κόσμο. Καταλαβαίνετε ότι από την αρχή έχουμε μπει στο μάτι του κυκλώνα. Η Καστοριά διέπεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης".
Υπάρχει η στήριξη από την τοπική Αυτοδιοίκηση ή από την Περιφέρεια;
"Στα πλαίσια του δυνατού τόσο ο Δήμος της Καστοριάς όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μας έχουν σταθεί και με το παραπάνω. Ευελπιστούμε και σε ανάλογη συνέχεια".
"Η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου δίνει όραμα"
Φυσικά ο κ. Πεπελίδης ρωτήθηκε και για την δημιουργία γυναικείας ομάδας και μάλιστα υποστήριξε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και τις διαδικασίες.
Ακούγεται ότι θέλετε να κάνετε γυναικεία ομάδα. Ωραίο μου ακούγεται σαν ιδέα. Όμως πως θα προχωρήσετε και σε αυτό το εγχείρημα, όταν υπάρχει οικονομική δυσπραγία και οφειλές;
"Ναι, είναι αλήθεια ότι το έχουμε ήδη σκεφτεί με τους συνεργάτες μου και είμαστε στα πλαίσια της δημιουργίας της. Είναι πιο εύκολη η χρηματοδότηση. Ευελπιστούμε να προλάβουμε να την δημιουργήσουμε και να δηλώσουμε και συμμετοχή στο επερχόμενο γυναικείο πρωτάθλημα. Ούτως ή άλλως τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ δίνουν βάρος στην δημιουργία γυναικείας ομάδας και εμείς θέλουμε να δώσουμε τέτοιο όραμα στην τοπική κοινωνία".
"Κατά 80% έτοιμος ο προγραμματισμός"
Η κουβέντα μας με τον κ. Πεπελίδη έφτασε και στην περσινή πορεία της Καστοριάς αλλά έγινε αναφορά και στον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά.
Θεωρείτε ότι η σωτηρία της Καστοριάς την τελευταία αγωνιστική ήταν κατόρθωμα;
"Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ναι, θεωρώ ότι ήταν κατόρθωμα. Όλη την χρονιά η ομάδα ταλανίστηκε από πολλά προβλήματα οικονομικής και όχι μόνο φύσεως, αλλά τέλος καλό όλα καλα".
Τι προσδοκάτε για την συνέχεια;
"Τι προσδοκω για την συνέχεια; Οραματίζομαι μια ομάδα η οποία θα λειτουργεί σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα. Ένα σωματείο που θα είναι οικονομικά αυτοδιοίκητο και που θα είναι πρότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά. Διαλέξαμε τον προπονητή και έχουν γίνει οι επαφές και με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και με τους παίκτες που θέλουμε να διατηρήσουμε στο ρόστερ. Κατά 80% είναι έτοιμος ο προγραμματισμός και ευελπιστούμε μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας να είμαστε έτοιμοι".
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΤΣΗ
http://www.mikriliga.com/arthra/synenteukseis/p/22705/pepelidis-megali-tin-kastoria