Αρχική

Παπανικολάου: “Το θέμα είναι να είναι εκεί η Εθνική Ομάδα”

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η πρόκριση της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας τις δυσκολίες για να έρθει αυτή επιτυχία. Aκόμη επεσήμανε ότι οι παίκτες πρέπει να γίνονται “λάστιχο” εξαιτίας της κατάστασης με την FIBA και την Euroleague, ενώ ανέφερε ότι σημασία έχει η Ελλάδα να βρίσκεται στα μεγάλα ραντεβού και όχι ποιοι παίκτες θα την απαρτίζουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:

Για το ματς: «Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτό το παράθυρο η ομάδα έπαιξε με δύο ομάδες που είχαν το ίδιο ρόστερ με το καλοκαίρι καταλαβαίνει κάποιος. Είναι δύσκολο να βρεθείς και να παίξεις σε δύο ματς. Για αυτό είναι σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια. Και το λέω τώρα που κερδίσαμε. Δεν είναι ότι αν χάσουν σε ένα παράθυρο δεν κάνουν και σήμερα κάνουν. Ας κάτσουν κάτω οι αρμόδιοι και να δουν το καλό του μπάσκετ. Είναι άδικο για αυτά τα παιδιά».

Για την κατάσταση που επικρατεί με Euroleague και FIBA: «Μας βάζουν σε μια κατάσταση να γίνουμε λάστιχο Euroleague και FIBA να παίξουμε εδώ, μετά να πάμε Μόναχο και ο προπονητής μαζί. Θα το κάνουμε αλλά δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν».

Για την παρουσία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δεν δει σημασία αν θα είναι ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Αντετοκούμπο. Το θέμα είναι να είναι εκεί η Εθνική ομάδα. Αυτή η ομάδα μας έβγαλε από την αφάνεια».

 

The post Παπανικολάου: “Το θέμα είναι να είναι εκεί η Εθνική Ομάδα” appeared first on Basketblog.