Αρχική

Παπακωνσταντίνου: «Αν το δεχθούμε, πέφτουμε»

Πολλές ομάδες που έχουν υποβιβαστεί από τη Γ' Εθνική, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ΕΠΟ.
Ότι δηλαδή δεν θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει μείωση των Ομίλων και ότι το σχέδιο θα πάρει για μια ακόμα φορά αναβολή, παρότι προβλέπεται από την περσινή προκήρυξη.
Για το θέμα αυτό και επειδή συζητείται όλο και περισσότερο (όπως πάντα στην Ελλάδα στο τέλος της σεζόν), μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Λισαβόνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον σημερινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη των ομάδων, δηλώνοντας ότι αν κάνει πίσω η ΕΠΟ είναι σαν να πέφτει η διοίκηση! «Αν η διοίκηση αλλάξει κάτι στη Γ' Εθνική θα είναι σαν να πέφτει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να περάσει από συμβούλιο, που και πάλι δεν γίνεται γιατί είναι θέμα κανονισμών. Και στην περιοχή μου η Χαλκίδα υποβιβάζεται, αλλά τι πρέπει να κάνω; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ένα σενάριο που το βλέπουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Το πλάνο μας είναι μέχρι το 2016 και αυτό ισχύει», λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: «Αν δεν βλέπουμε μπροστά μας τι συμβαίνει, τότε δεν ξέρουμε πού ζούμε. Εδώ μας ζήτησαν να αυξηθούν οι ομάδες της Β' Εθνικής από 28 σε 36 και όταν τους ρωτήσαμε πού θα βρουν τα χρήματα, δεν ήξεραν τι να μας πουν. Είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει. Πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».
Αυτά είπε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου για το θέμα, αλλά είναι δεδομένο ότι θα έχουμε ακόμα αρκετά επεισόδια, ειδικά μέχρι την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου. Από την πλευρά της, η συντονιστική επιτροπή των ομάδων επιμένει ότι το αίτημά της έχει τύχη, ενώ στο πλευρό των σωματείων έχουν ταχθεί πολλές Ενώσεις.