Αρχική

Πανελλήνιο συνεδρίο κατά των αναβολικών ουσιών από την ΕΠΣ Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Προπονητών

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Κοζάνης, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης, αναλογιζόμενος την ευθύνη και το ειδικό βάρος απέναντι στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο (αθλητές, αθλήτριες, γονείς, παράγοντες, κοινωνία, επιχειρήσεις κ.ο.κ.) διοργανώνει στις 13 Δεκεμβρίου 2013, το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο:


"Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ", υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την συνδυοργάνωση με την Π.Ε. Κοζάνης.

Στόχοι και Σκοποί του Συνεδρίου 
Η δράση ευαισθητοποίησης για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ στην υγεία κρίνεται ως ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και καταπολέμηση του. Ο στόχος της, είναι να μεταδώσει, να διδάξει, ηθικές αρχές και αξίες της ζωής, την ευγενή άμιλλα και την αξιοπρέπεια και να καταδικάζει τον αθλητισμό που στηρίζει στην παράνομη και επικίνδυνη για την υγεία χρήση φαρμακευτικών ουσιών.

Ενότητες και  δομή  
Θα υπάρξουν ενότητες που προσεγγίζουν το θέμα σε τομείς:
  • Αθλητικό
  • Κοινωνικό
  • Νομικό
  • Πολιτικό
  • Επιστημονικό

Από τον κάθε τομέα θα υπάρχουν διακεκριμένες προσωπικότητες ώστε να αναπτύξουν γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία.

Θα τιμήσουν με την παρουσία τους πρόσωπα που έχουνε βαρύνουσα σημασία στο χώρο όπως ο Γ. Μαμουζέλος, ο Π. Βασιλάκης και πολλοί άλλοι.