Αρχική

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95: Υπερηχητική εμφάνιση και δέκατη σερί νίκη για τους νταμπλούχους!

Ο Ολυμπιακός ήταν υπερηχητικός σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης (έφτασε ακόμη και στο +31), με αποτέλεσμα να κερδίσει με απίστευτη άνεση τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ,  να πετύχει την δέκατη σερί νίκη κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλό του και παράλληλα να μείνει αήττητος μέσα στο 2022 απέναντι του! Με αυτόν τον τρόπο οι νταμπλούχοι Ελλάδος πέτυχαν την δέκατή τους νίκη σε δεκαέξι παιχνίδια και μπήκαν ξανά σε τροχιά τετράδας, την ώρα που οι “πράσινοι” γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική τους ήττα και υποχώρησαν στο 6-10, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επαφή τους με τις πρώτες οκτώ θέσεις της βαθμολογίας. Για τους νικητές όλα τα λεφτά ήταν η απόδοση του Fall με 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και πέντε ασίστ, την στιγμή που πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Walkup με 12 πόντους, πέντε ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ. Ακόμη διψήφιοι ήταν οι Canaan (17 πόντοι), Παπανικολάου (13 πόντοι), Σλούκας (11 πόντοι) και Bolomboy (11 πόντοι). Στον αντίποδα ο μόνος διασωθείς ήταν ο Bacon με 30 πόντους, ενώ το φράγμα των 10 πόντων ξεπέρασε κι ο Williams με 14.

Το ντέρμπι είχε εξαιρετικό ρυθμό στις πρώτες στιγμές του με τους φιλοξενούμενους να έχουν επιθετική πολυφωνία και να παίρνουν ένα μικρό πλεονέκτημα δύο πόντων (5-7), αλλά τους γηπεδούχους να απαντούν με ένα 5-0 και να διαμορφώνουν το 10-7 ύστερα από από τρίποντο του Williams.  O αγώνας εξακολουθούσε να είναι πάρα πολύ ισορροπημένος, με τους Πειραιώτες να προσπερνούν ύστερα από καλάθι του Canaan (14-15), την ώρα που οι εναλλαγές του σκορ ήταν ήδη επτά κι οι ισοπαλίες τρεις. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα ηνία του αγώνα και με τρίποντο του Αμερικανού SG αποσπάστηκαν με έξι (18-24), ενώ ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +6 (20-26) ύστερα από lay -up του Σλούκα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έμοιαζε ασταμάτητο στο μπροστά μέρος του παρκέ και με άνετο lay yp του Παπανικολάου έφτασε για πρώτη φορά στο +11 (22-33), πονοκεφαλιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Dejan Radonjic. Ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε μόνο εκεί και όντας ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα διεύρυνε το σερί του στο 12-0 και με δίποντο του McKissic εκτόξευσε το υπέρ του προβάδισμα στους 19 πόντους (22-41), ενώ το μέχρι στιγμής επιμέρους της δεύτερης περιόδου ήταν 2-15! Οι νταμπλούχοι Ελλάδος λειτουργούσαν υποδειγματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, την ώρα που ήταν πολύ αποτελεσματικοί και στο transition, με συνέπεια να βρουν το δεύτερο τους τρίποντο με τον Σλούκα και να ξεμακρύνουν ακόμη περισσότερο (24-46). Πάντως οι “πράσινοι” δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και με δύο εύστοχα περιφερειακά σουτ των Williams και Bacon έκλεισαν ελαφρώς την ψαλίδα (32-49), ενώ οι δύο “μονομάχοι” πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 36-53.

O Bacon ήταν καυτός και με το τρίτο του τρίποντο έγραψε το 39-53, εντούτοις λίγο αργότερα φορτώθηκε με το τρίτο του φάουλ, κάτι που αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επανέλθει, αφού οι “ερυθρόλευκοι” διατηρούσαν με άνεση τα κεκτημένα (45-62). Το “τριφύλλι” προσπαθούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά δεν πετύχαινε κάτι, αφού η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν πολύ αποτελεσματική στα μετόπισθεν, την στιγμή που η τρίτη επιτυχημένη προσπάθεια του Canaan έξω από την γραμμή των 6,75μ την έφερε στο +22 μετά από πολλή ώρα (48-70). Τελικά ο Ολυμπιακός πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 23 πόντων (50-73), που του εξασφάλισε σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό την νίκη.

Παρά το τεράστιο μέγεθος της διαφοράς, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν κατέβασαν καθόλου ταχύτητα και με πέντε σερί πόντους του Παπανικολάου πήραν απόσταση 28 πόντων (50-78). Ένα γκολ φάουλ του Bolomboy έγραψε το 50-81, ενώ ο Παναθηναϊκός μείωσε με δύο τρίποντα στους 25 (56-81). Μάλιστα οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια και με ακόμη ένα τρίποντο του Bacon έριξαν μετά από πολλή ώρα το “ερυθρόλευκο” προβάδισμα κάτω από τους 20 πόντους (65-83). Tέλος, οι Πειραιώτες έπειτα από το time out του Μπαρτζώκα πάτησαν εκ νέου το πόδι στο γκάζι μέχρι το τελικό +24!

 

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 36-53, 50-73, 71-95

Δείτε τα στατιστικά εδώ

The post Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95: Υπερηχητική εμφάνιση και δέκατη σερί νίκη για τους νταμπλούχους! appeared first on Basketblog.