Αρχική

Ο Τεντόγλου θα αφήσει επόχη! | βίντεο

Ένας αθλητής, με ενάμιση χρόνο προπόνηση σε χωμάτινο διάδρομο και κακοτράχαλο σκάμμα, που αγωνίζεται σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και καταλαμβάνει την 5η θέση, είναι αθλητής που θα αφήσει εποχή!


Σε έναν συγκλονιστικό τελικό μήκους, με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, ο Μίλτος Τεντόγλου κοίταξε στα μάτια αθλητές δουλεμένους από μικρά παιδιά, με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα απειλώντας να τους κλέψει ένα μετάλλιο. Τελικά ο Γρεβενιώτης αθλητής κατέλαβε την 5η θέση, μετά από εξαιρετικο αγώνα, με καλύτερο άλμα στα 7.66μ. (τρεις πόντους κάτω από το ατομικό του ρεκόρ) και τον αέρα να μην είναι σύμμαχος στις περισσότερες προσπάθειες του.
Η εξέλιξη του αγώνα
Στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 7.49μ. με κόντρα άνεμο 1,7μ. Ο μοναδικός από τους 12 που έκανε άλμα με κόντρα άνεμο ολοκληρώνοντας την πρώτη προσπάθεια των αλμάτων στη 2η θέση, πίσω απο τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό ο οποίος πήδηξε 7.54μ. με ευνοϊκό 0,4μ.
Στη δεύτερη προσπάθεια σχεδόν το… άφησε το άλμα καθώς δεν του πήγε όπως θα ήθελε, ο άνεμος γύριζε από αντίθετος σε ευνοϊκό και όπως είπαμε το άφησε για να μετρηθεί 6.24μ. και να υποχωρήσει στην 5η θέση, με τον Αυστραλό Ντάρσι Ρόπερ να εχει περάσει πρώτος με 7.70μ.
Η τρίτη προσπάθεια ήταν πολύ καλή. Για άλλη μια φορά με κόντρα άνεμο (-0.2), ο Γρεβενιώτης άλτης προσγειώθηκε στα 7.63μ. και ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη (4η) έχοντας μπροστά τον Μασό (7.79μ., +0,7), τον Ρόπερ (7.70μ., -0,5) και Ετσεβαρία (7.69μ., -0,2).
Στο τέταρτο άλμα που επιτέλους δεν είχε κόντρα άνεμο (0,7), ο Έλληνας πρωταθλητής με καλό πάτημα βελτίωσε και άλλο την επίδοση του, κάνοντας 7.66μ. Βρέθηκε όμως στην 5η θέση με τον Βραζιλιάνο Έντερσον Σίλβα να κάνει ατομικό ρεκόρ με 7.76μ. (+0,1). Πρώτος παρέμεινε ο Κουβανός Μασό ο οποίος στην 4η προσπάθεια του ήταν εντυπωσιακός και πήδηξε 8.05μ. (+0.5).
Η πέμπτη προσπάθεια του Τεντόγλου, ήταν στα 7.33μ. με αρνητικό και πάλι άνεμο (-0,5). 
Ο Αυστραλός Ρόπερ, με εντυπωσιακό άλμα στα 7.80μ. (-1,1) πέρασε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μασό που συνέχισε να προηγείται με 8.05μ.
Στο τελευταίο του άλμα, ο Τεντόγλου θέλησε να ρισκάρει αλλά κι ενώ για πρώτη φορά είχε καλή ώθηση από τον άνεμο για να κυνηγήσει ένα άλμα στο 7.76μ., πάλι δεν του βγήκε και το άφησε (μετρήθηκε 6.15μ.) να φύγει ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 5η θέση. Νικητής ο φοβερός Μασό με 8.05μ., αφήνοντας δεύτερο τον Αυστραλό Ρόπερ με 8.01μ. και τρίτο τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα με 7.76μ.