Αρχική

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Virtus – Oλυμπιακός

Περίεργο ματς έλεγα πριν το τζάμπολ για το Βίρτους-Ολυμπιακός, ακόμα πιο περίεργο ήταν στην πράξη. Και ατέλειωτο παιχνίδι, έλεγες το πήρε ο Ολυμπιακος και πάλι θρίλερ. 

Αρχικά ο Ολυμπιακός πήρε ένα καλό διπλό σε μια έδρα δύσκολη πάντα αν και η Βίρτους έχει χάσει πολλά ματς. Αλλά δεν πάυει να είναι αντίπαλος για την οκτάδα και μην ξεχνάμε ότι αν και δεν μου αρέσει,έχει πολύ καλό προπονητή,ιστορία και έχει κερδίσει εκτός Ρεάλ και Μπάρτσα. Πάντως έχει περίεργο ρόστερ και γι αυτό έχει και διακυμάνσεις ακραίες.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε εκτάκτως τον Σλούκα αλλά δεν λέει κάτι αυτό σεαυτό το επίπεδο. Το θέμα είναι ότι μετά από 4 χαμένα εκτός Ελλάδος ματς, κέρδισε και ενώ όμως πάλι είχαμε ανατροπή από διψήφιες διαφορές υπέρ του στην τελική ευθεία. Σημαντικοί οι βαθμοί και σημαντικό ότι έβαλε καλάθια ψυχής που λέμε που ήταν καθοριστικά όπως το 80-84 μετον ντράιβ του Μακίσικ ή και η ολίγον τυχερή αλλά τριποντάρα του Παπανικολάου για το 75-80. Μην με ρωτήστε για διαιτησία, δεν μπαίνω στο τριπάκι αυτό ποτέ.

Ο Μπαρτζώκας πάντως πρέπει να δει πάλι γιατί τουμπάρισε το ματς και από +12 στο 29′ βρεθηκε στο 73-71. Πάντως μίλησε η καρδιά και η ψυχή της ομαδας του εκεί και πήρε δύο σημαντικούς βαθμούς στον καυτό Γενάρη.Ομως στο τέλος πήγε να αυτοκτονήσει και ειδικά με τον Λαρεντζάκη που χάνει και λέι απ και δυο βολές!

Δεν θα έλεγα ότι μου άρεσε ο Ολυμπιακός αν και 11/34τρ, πέτυχε 85π, πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντς και είχε μόλις 8 λάθη. Και χωρίς Σλούκα και με αρνητικούς για δεύτερο κολλητό ματς Κάνααν (1/8σ) και Λαρεντζάκη που μαζί είχαν 0/10τρ! Άρα ο μαχητής Γουόκαπ και ο καταπληκτικός Μακίσικ (δικαίως 28′) έβγαλαν όλο το ματς ουσιαστικά στην περιφέρεια. Συγκλονιστικός σε άμυνα και επίθεση και ο Παπανικολάου. Και Βεζένκοφ από τα παλια και πάλι και πρώτοςσκόρερ με 22π . Και σωστή διαχείριση εδώ που τον είχε φρέσκο από το πρώτο ημίχρονο.

O Μίλος Τεόντοσιτς εξαιρετικός μπροστά με 21π και 5τρ αλλα και 7 λάθη και σημάδι στην άμυνα. Δεν γίνεται να πάει πολυ μπροστά η Βίρτους με τον 35αρη Μίλος κορυφαίο της και τον Σεγκέλια μια ταχύτητα πίσω μετά τον τραυματισμότου από ότι ξέραμε.

Ο Ολυμπιακός τελικά πέτυχε το στόχο του αλλά δεν ενθουσίασε κιόλας και κάλλιστα θα μπορούσε να πάθει πάλι την ζημιά.

The post Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Virtus – Oλυμπιακός appeared first on Basketblog.