Αρχική

Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για το 2022

 

Με την λαμπρή τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητριών και αθλητών των Βαλκανίων -και τον Μίλτο Τεντόγλου να ξεχωρίζει- ολοκληρώθηκε GALA και το συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και ο ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητριών και αθλητών των Βαλκανίων, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, με τον Μίλτο Τεντόγλου να παραλαμβάνει το βραβείο του κορυφαίου αθλητή των Βαλκανίων για το 2022.

Κορυφαίοι αθλητές/τριες των Βαλκανίων

Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία): Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο), ενώ κατέκτησε το διαμάντι (Diamond League) στο μήκος γυναικών. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

Μίλτος Τεντόγλου (ΕΛΛΑΔΑ): Χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (Βελιγράδι), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο μήκος ανδρών. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023.

Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια την μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας