Αρχική

Ο Καρακούλας σε αγώνα καρτ της Ιταλίας

Γιώργος Καρακούλας

Ο Γιώργος Καρακούλας είναι η νέα μεταγραφή του ΣΜΑΚ στο χώρο του αγωνιστικού καρτ και είναι γνώριμος στο Σωματείο μας εδώ και χρόνια ως φοιτητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και οδηγός στη φοιτητική ομάδα που ανέπτυξε φέτος το δικό της μονοθέσιο για συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό. Είναι 25 ετών και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι οικογενειακές ρίζες είναι στην περιοχή της Κοζάνης από όπου κατάγονται ο παππούς του Γιώργος και ο πατέρας του Δημήτρης που έκαναν τα πάντα για να έχει όσο το δυνατόν την καλύτερη αγωνιστική εμπλοκή.

Σε ηλικία 6 χρονών απόκτησε το πρώτο αγωνιστικό κάρτ κατηγορίας Mini, με το οποίο έκανε προπονήσεις. Στα 14 ξεκίνησε την συμμετοχή σε αγώνες διαμορφώνοντας σταδιακά ένα πολύ πλούσιο παλμαρέ που περιλαμβάνει πανελλήνια κύπελλα και διακρίσεις μέχρι και σε διεθνείς αγώνες.

Ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές ήταν η 1η θέση στο Πρωτάθλημα Rotax το 2007, στη δεύτερη μόλις χρονιά συμμετοχής σε αγώνες καρτ. Η αναγνώριση στο εξωτερικό ήρθε το 2010 με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κατηγορία KF2. Είναιη κατηγορία που έχει βγάλει οδηγούς που τρέχουν σήμερα στην F1 όπως ο Stoffel Vandoorne που βρεθήκαν αντίπαλοι και άλλα γνωστά ονόματα όπως οι Esteban Ocon και Daniel Ricciardo.