Αρχική

Οπούντιος-Κοζάνη 1-1

Δείτε εδώ βίντεο από το παιχνίδι από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας γύρισαν οι ερυθρόλευκοι από το μακρινό Μαρτίνο Φθιώτιδας (357 χιλιόμετρα απόσταση από την Κοζάνη) μετά το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου απέναντι στον τοπικό Οπούντιο.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, αντάξιο μεγαλύτερης κατηγορίας, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν όλο το ταλέντο τους.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι.

Μετά το λευκό πρώτο ημίχρονο (0-0), ο Οπούντιος ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος αλλά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης Σταματόπουλος σταμάτησε δύο φορές τον Νικολόπουλο στο 51′ και στο 64′.

Ενδιάμεσα αυτών των δύο φάσεων οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 61′ με κεφαλιά του Βραζιλιάνου Βοβάνα Καντού μετά από σέντρα του Κουτσούμπα.

Η Κοζάνη ισοφάρισε στο 73′ με εύστοχο πέναλτι του Δημήτρη Δρόσου. Το πέναλτι κέρδισε ο Ηλίας σε ανατροπή του από τον Σπυριδάκη.

Μετά την ισοφάριση, η Κοζάνη, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, πίεσε για το δεύτερο γκολ αλλά τρεις φορές ο τερματοφύλακας του Οπούντιου Τσίμας έσωσε την εστία του με δύσκολες επεμβάσεις σε δύο σουτ του Γιάννη Τσικόπουλου κι ένα του Δρόσου.

Στο 89′ ο Οπούντιος θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη αλλά ο Νικολόπουλος μόνος απέναντι στην εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Οι δυνατές μονομαχίες και το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές ανάγκασαν τον διαιτητή να δείξει 11 κίτρινες κάρτες, 6 σε παίκτες του Οπούντιου (Κλωτσοτήρας, Βέλλιος, Σπυριδάκης, Καντού, Καπός, Κόκα) και 5 σε παίκτες της Κοζάνης (Ηλίας, που συμπλήρωσε 4 και δεν αγωνίζεται στο επόμενο παιχνίδι με την Νεοκαισάρεια, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης και Ηλίας Τσικόπουλος).

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (Ζαχαρόπουλος): Τσίμας, Κουτσούμπας, Μπαρκώσης, Σπυριδάκης, Τσέλος, Βέλλιος, Νικολόπουλος, Πέππας, Καπός, Κλωτσοτήρας (26′ Κόκα), Καντού (85′ Μαλέρδος).

ΚΟΖΑΝΗ (Προβίδας): Σταματόπουλος, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Τραυλός (76′ Ηλίας Τσικόπουλος), Γιάννης Τσικόπουλος, Χαματάϊ (70′ Δημ. Παπαδόπουλος), Ζυγκερίδης (64′ Δούμας), Ταφαρλής, Δρόσος.

Διαιτητής: Κουντουριώτης (Δυτικής Αττικής).

Βοηθοί: Φαρμάλης, Οικονόμου (Δυτικής Αττικής).