Αρχική

Ολυμπιακός – ALBA 86-76: 7η «ερυθρόλευκη» νίκη δια χειρός αρχηγού! (+vids)

Με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να του χαρίσει τη νίκη, ο Ολυμπιακός κατάφερε -αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για 35′ περίπου λεπτά- να κάμψει την αντίσταση της ALBA Berlin για την 10η αγωνιστική της φετινής EuroLeague και επικρατώντας εν τέλει με 86-76 στο ΣΕΦ να ανέβει στο 7-3!

Έστω και οριακά, η ALBA έμοιαζε με την κορυφαία ομάδα του παρκέ στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να βάζουν ήδη από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνάντησης δύσκολα στους Πειραιώτες που ακόμα έψαχναν τα πατήματά τους. Μάλιστα, ήταν εκείνοι που είχαν πάρει από νωρίς στα χέρια τους το προβάδισμα περνώντας μπροστά στο σκορ τόσο με 7-10 στο 5′ όσο και με 16-21 στο 9′ κάνοντας ό,τι ήθελαν εν ολίγοις στην ερυθρόλευκη ρακέτα με 7-9 δίποντα αλλά και τέσσερα περισσότερα ριμπάουντ!

Ωστόσο, με κύριο πρωτεργάτη τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε μετρήσει ήδη 14 πόντους στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης, αλλά και τους Σλούκα (4 πόντοι, 6 ασίστ) και Μπολομπόι (9 πόντοι)σε μεγάλη βραδιά, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τα πάνω του και με τους δύο «ψηλούς» του σε μεγάλα κέφια έκανε… πάρτι στη γερμανική ρακέτα με 5-6 δίποντα αλλά και 2 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ μάλιστα έχοντας μοιράσει επτά ασίστ σε οκτώ καλάθια πήραν και αέρα έξι πόντων (37-31 στο 16′) χάρις σε ένα μεγάλο 16-5 επί μέρους σκορ στα τελευταία τέσσερα περίπου λεπτά.

Από αυτό το σημείο και μετά, ακόμα και αν βρέθηκε ακόμα και στο -8 (46-38) στις απαρχές του δευτέρου μέρους, η ALBA δε ξεκόλλησε ποτέ ξανά μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου από τον Ολυμπιακό, με τη γερμανική ομάδα να βρίσκει το χέρι της από την περίμετρο με 4 εύστοχα τρίποντα σε οκτώ απόπειρες αλλά και γενικά μεγάλα σουτ και να μειώνει πολλάκις τα ξεσπάσματα των ερυθρόλευκων με Βεζένκοφ και Παπανικολάου, που είχαν πετύχει ήδη από το 30′ τους μισούς πόντους των οικοδεσποτών (30 από τους 61). Ουσιαστικά, οι Γερμανοί μοιράζονας τις κατοχές και το ρυθμό και έχοντας 7 παίκτες με 5+ πόντους αλλά και 4 εξ αυτών με 7+ πόντους συνέχιζαν να γίνονται… στενός κορσές στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Στις απαρχές της 4ης και τελευταίας περιόδου, ακόμα και αν ξέφυγε ακόμα και με 7 πόντους (70-63) με συνεχόμενους πόντους από τους Βεζένκοφ, Bolomboy , Σλούκα και Παπανικολάου, η ALBA κατάφερε να πλησιάσει με μερικά πραγματικά μεγάλα σουτ και πάλι τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο άνθρωπος των τελευταίων στιγμών, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο αφενός ξεκόλλησε την ομάδα του και αφετέρου γύρισε και πάλι υπέρ της την πλάστιγγα του μομέντουμ κάνοντας το 73-68 στο 35′. Από εκεί και πέρα μάλιστα και μέσα στο επόμενο λεπτό ο Παπανικολάου μια φορά στο ανοιχτό γήπεδο και άλλη μια έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ στην ραχοκοκκαλιά των αντιπάλων έφερε τους ερυθρόλευκους στο +9 (77-68) στο 36′ και υπέγραψε έστω και αν ήταν νωρίς ακόμα τη νίκη του ελληνικού συλλόγου!

Μάλιστα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε ακόμα ένα τεράστιο τρίποντο στη συνέχεια και με 7 σερί πόντους έσπρωξε όλο και περισσότερο την ομάδα του στο έβδομο ευρωπαϊκό της ροζ φύλλο για φέτος!

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 4, Κάνααν 3 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 2, Βεζένκοφ 24 (2), Παπανικολάου 19 (3), Μπολομπόι 12 (1), Πίτερς, Μπλακ, ΜακΚίσικ 7.

ALBA (Nunez): Lo 12 (4), Procida, Smith 12 (2), Delow 9 (1), Wetzell 2, Schneider, Koumadje 10, Rapieque, Sikma 7 (1), Lammers 8, Blatt 10 (2), Zoosman 6.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

 

.@ShaqInTheBox somehow makes the bucket ????

And gets the foul ✅#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/zG5F2xfmgr

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 24, 2022

 

Tamir Blatt hangs it up as Christ Koumadje goes UP ????

'Flight Time' I @TurkishAirlines pic.twitter.com/8jIspkOTv7

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 24, 2022

The post Ολυμπιακός – ALBA 86-76: 7η «ερυθρόλευκη» νίκη δια χειρός αρχηγού! (+vids) appeared first on Basketblog.