Αρχική

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Σε απόγνωση οι αμυγδαλοπαραγωγοί της χώρας»

 «Σε απόγνωση οι αμυγδαλοπαραγωγοί της χώρας»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου με τη συνυπογραφή 32 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της χώρας, καθώς παραμένει απούλητο το προϊόν τους εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης από τους εμπόρους και της χαμηλής τιμής.

Το πρόβλημα της μη πώλησης των αμυγδάλων έρχεται να προστεθεί στο υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια, τα αγροεφόδια, τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Οι επιπτώσεις της πολλαπλής κρίσης βρίσκουν τους αμυγδαλοπαραγωγούς απροστάτευτους και καθιστούν επισφαλή τη συνέχιση της καλλιέργειας για τα επόμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με το πρόβλημα των παραγωγών αμυγδάλου, αλλά επιπλέον με την νέα ΚΑΠ εξαιρεί την αμυγδαλοκαλλιέργεια και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατανοώντας την οικονομικά δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί, ζητούν από την κυβέρνηση να κατανοήσει το πρόβλημα και να τους στηρίξει καθώς έχουν επενδύσει χρόνο, κόπο και χρήμα, παράγοντας προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας και βλέπουν, χωρίς δική τους ευθύνη, την παραγωγή τους απούλητη στις αποθήκες, με αβέβαιη την απορρόφησή της.

Ολυμπία Τελιγιορίδου