Αρχική

Οι προτάσεις της ημέρας: Στηρίζουμε Γκαζελέκ και Γοδόι Κρουζ

betaradesΑκόμη ένα ευρωπαϊκό τριήμερο ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα της Παρασκευής αποτελεί την καλύτερη δυνατή «γέφυρα» ενόψει του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί. Δράση υπάρχει σε αρκετά πρωταθλήματα, με αυτά της Β’ Γαλλίας και της Β’ Ολλανδίας να κλέβουν την παράσταση, αλλά και στην Euroleague, η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον (μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του μπάσκετ στην κατηγορία Livescore Basket του Betarades.gr).

Το «κάστρο» της Γκαζελέκ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τη Β’ Γαλλίας και την αναμέτρηση Γκαζελέκ– Ορλεάν, στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Η Γκαζελέκ συνεχίζει να δείχνει ότι μόνο τυχαία δε βρίσκεται στην 3η θέση. Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε στο εκτός έδρας ντέρμπι ανόδου με τη Ντιζόν και μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι την αδικεί το τελικό 1-1. Ακόμα κι έτσι βέβαια κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη η αποστολή των νεοφώτιστων, πόσω μάλλον από τη στιγμή που παρέμειναν εντός της προνομιούχου τριάδας και μάλιστα διεύρυναν στις εννιά αγωνιστικές το αήττητο σερί τους. Μάλιστα διαθέτουν και μία από τις πιο ισχυρές έδρες της κατηγορίας με απολογισμό 8-2-0 στα δέκα τελευταία παιχνίδια τους εκεί!

Από την άλλη, πολύ καλά έχει ξεκινήσει το νέο έτος στο πρωτάθλημα για την Ορλεάν αφού παραμένει αήττητη στα επτά ματς που έχει δώσει, ενώ συνολικά μετράει οχτώ σερί θετικά αποτελέσματα στη Ligue 2, όπου κι έχει να χάσει από τις 12 Δεκέμβρη, ακριβώς 1,5 μήνα! Η αποστολή της, όμως, σήμερα στην Κορσική είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους.

Κερδίζει η Γοδόι Κρουζ

Επόμενη πρόταση, ο «Άσσος» σε απόδοση 1.96 στον αγώνα Γοδόι Κρουζ – Ουρακάν, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Η Γοδόι Κρουζ, μάλλον άξιζε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι με την Εστουντιάντες και έπρεπε να ανταμειφθεί για το ότι βγήκε να παίξει …ποδόσφαιρο και όχι για να «κλέψει» αποτέλεσμα. Παρότι προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης, στην ουσία έδωσε την ανατροπή στην αντίπαλο της, με ένα αυτογκόλ και ένα ανόητο πέναλτι. Όπως και να ‘χει, αφήνει αυτό το παιχνίδι πίσω της και προσηλώνεται στον αγώνα με την Ουρακάν, όπου θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας νίκη.

Η Ουρακάν, από την άλλη, απέναντι στην Άρσεναλ Σαραντί για το πρωτάθλημα, δεν έκανε τίποτα σωστά και για να κερδίσει, αλλά ήταν τυχερή. Χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του αντίπαλου κίπερ, αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για την αντίπαλο της για να πάρει το «τρίποντο» (1-0). Και στο Λιμπερταδόρες, απέναντι στη Μινέρος, όπου περιμέναμε τουλάχιστον να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά προτίμησε να κάνει το ματς «ροντέο» και αυτό να μοιάζει ότι μπορούσε να πάει οπουδήποτε (2-2 το τελικό αποτέλεσμα). Εξήγηση πάντως υπάρχει για τον προβληματισμό που βγάζει η απόδοση της και είναι απλή, ότι η Ουρακάν ρίχτηκε κατευθείαν στα βαθιά και προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, την ώρα που μέχρι τον περασμένο Νοέμβριου ‘’βολόδερνε’’ στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς, καθώς την Τρίτη ακολουθεί η σπουδαία αναμέτρηση με την Κρουζέιρο στη Βραζιλία για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Με τα γκολ στη Βαρκελώνη

Τρίτη επιλογή από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.25 στο παιχνίδι της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Εσπανιόλ – Κόρδοβα. Θα καταφέρει η Εσπανιόλ να κρατήσει αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή της στο σημερινό ματς απέναντι στην Κόρδοβα αφήνοντας… εκτός τον επικείμενο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Μπιλμπάο; Το σίγουρο είναι ότι ο Σέρχιο Γκονζάλεθ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μεσοβδόμαδα, προκειμένου οι παίκτες του να μην αποπροσανατολιστούν. Μάλιστα, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός έστειλε κυρίως μήνυμα προς… το εσωτερικό, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει… για μας το παιχνίδι του Κυπέλλου, σκεφτόμαστε μόνο την Κόρδοβα».

Η Κόρδοβα, από την πλευρά της, είναι… υποχρεωμένη να κυνηγήσει βαθμό ή βαθμούς μέσα σε μία δύσκολη έδρα, προκειμένου να βάλει τέλος στο ατυχέστατο σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικών (μόνο ήττες) και να «ξεκολλήσει» από τον «πάτο» της βαθμολογίας. Οι 18 βαθμοί φέρνουν την ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς στο -5 από τη γραμμή σωτηρίας και επιβάλλεται ένα αγωνιστικό ηλεκτροσόκ. Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα αρκετά «ανοιχτό» ματς, άλλωστε τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα ήταν Γκολ/Γκολ και Over 2.5, και το στοίχημα που προτείνουμε έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Σκοράρει ο Ρέντινγκ

Τέλος από την Euroleague έχουμε ξεχωρίσει ένα «ειδικό» στοίχημα. Συγκεκριμένα, το Over 10.5 στο «Σύνολο Πόντων Ρέτζι Ρέντινγκ», στον αγώνα Μπαρτσελόνα – Άλμπα Βερολίνου. Ο Ρέτζι Ρέντινγκ είναι ο δεύτερος σκόρερ της Άλμπα σε Euroleague και Μπουντεσλίγκα με 11.3 και 10.8 πόντους ανά αγώνα. Επιπλέον είναι ο μοναδικός αθλητής εκτός του κορυφαίου Μακλίν που έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων στις δύο διοργανώσεις. Οι Μακλίν και Χάμοντς που θα λείψουν απόψε σκοράρουν 14 και 8.5 πόντους αντίστοιχα στην Euroleague και 14.7 και 9.3 αντίστοιχα στην Μπουντεσλίγκα. Είναι προφανές λοιπόν ότι οι επιθετικές λύσεις της Άλμπα περιορίζονται αισθητά. Κάποιος θα πρέπει να βάλει τους πόντους της ομάδας και αυτός πιθανώς να είναι ο Ρέντινγκ που είναι η δεύτερη πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του κόουτς Ομπράντοβιτς. Βέβαια να πούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να διασυρθεί η Άλμπα και να μην φτάσει κανείς διψήφιο αριθμό πόντων. Επιλογή λοιπόν το Over 10.5 πόντοι του Ρέτζι Ρέντινγκ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.