Αρχική

Οι προτάσεις της ημέρας: Σούπερ αγώνες για τη Euroleague, μπορεί τη νίκη η Μπρεστ

betaradesΟι αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη Euroleague ξεχωρίζουν από το σημερινόΚουπόνι Πάμε Στοίχημα . Βέβαια αναφορικά με το ποδοσφαιρικό κουπόνι υπάρχει η καθιερωμένη δράση σε Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, ενώ στοιχηματικά θα «κρατήσουμε δυνάμεις» ενόψει του διημέρου και την πληθώρα αναμετρήσεων που υπάρχουν.

Παίρνει τη νίκη η Μπρεστ
Αρχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Μπρεστ με αντίπαλο τη Νιόρ σε απόδοση 1.98.
«Στράβωσε» από την αρχή το ντέρμπι κορυφής στην έδρα της πρωτοπόρου Τρουά. Άλλωστε η Μπρεστ αγωνίστηκε και για 25 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε και την τύχη απέναντί της. Ε, πως να αποφύγει την ήττα το συγκρότημα του Ντιπόντ. Βέβαια δεν ήταν χειρότερη της αντιπάλου της η Μπρεστ, όμως το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ και η ισοπαλία θα αντικατόπτριζε αναμφίβολα περισσότερο την εικόνα του ματς. Σε δεύτερη σερί έξοδό της πάντως μένει με άδεια χέρια, ενώ έπεσε πλέον στην 3η θέση και δη με συγκάτοικο. Στην έδρα της βέβαια έχει εξαιρετικές επιδόσεις, με μόλις δύο απώλειες στα εννιά φετινά της ματς (7-2-0), αλλά τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε ήταν στα δύο τελευταία της. Σήμερα εντός έδρας θεωρούμε πως θα επιστρέψει στις νίκες με την απόδοση στον «Άσσο» να είναι αρκετά δελεαστική.

Με κάλυψη η Ναϊμέγκεν
Περνάμε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στη Β’ Ολλανδίας όπου κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet της Ναϊμέγκεν με αντίπαλο τη ΦΚ Αϊντχόφεν σε απόδοση 1.91.
Δε χωρούν πολλά λόγια και αναλύσεις για τη Ναϊμέγκεν του πρώτου γύρου. Είναι η κορυφαία ομάδα και με διαφορά, το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, φαίνεται και απ’ την απόσταση των έξι πόντων που έχει ήδη αποκτήσει απ’ τη δεύτερη Ρόντα. Κυρίαρχη σε όλα τα παιχνίδια, έκανε μόλις μια ήττα σε όλο τον πρώτο γύρο, κι αυτή στις 26 Αυγούστου απ’ τη Γιονγκ Αϊντχόφεν. Έκτοτε, μετράει 13 νίκες σε 15 παιχνίδια! Στο διάστημα της διακοπής ταξίδεψε στη Μαρμπέγια της Ισπανίας για μίνι προετοιμασία, αφού οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ολλανδία δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές. «Δεν έχει κριθεί τίποτα, παρά το προβάδισμα που έχουμε αποκτήσει. Κάναμε εξαιρετικό πρώτο γύρο, αλλά η αποστολή μας είναι τώρα να μείνουμε σταθεροί. Η ΦΚ Αϊντχόφεν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που ειδικά στην έδρα της θέλει να παίξει ποδόσφαιρο», επεσήμανε ο κόουτς Μπρουντ. «Ξέμεινε» από επιθετικούς σήμερα η Ναϊμέγκεν, αφού για διάφορους λόγους δεν είναι διαθέσιμοι οι Σάντος και Αλιρέζα, ο δεύτερος μάλιστα θα λείψει σίγουρα και στο ματς της επόμενης αγωνιστικής, αφού συμμετέχει με το Ιράν στο Κύπελλο Ασίας που διεξάγεται στην Αυστραλία. Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι.

Over στην Κρήτη
Για τη Football League και συγκεκριμένα για τον Νότιο Όμιλο, δύο ομάδες της Κρήτης «διασταυρώνουν τα ξίφη τους». Η Επισκοπή Ρεθύμνου υποδέχεται τα Χανιά και εμείς επιλέγουμε το Over 2.5 που πληρώνει 2.20. Εξελίξεις θα έχουμε στην Επισκοπή ανεξαρτήτως αποτελέσματος του σημερινού ντέρμπι της Κρήτης με τα Χανιά. Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Κώστας Ανυφαντάκης επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του ότι θα αποχωρήσει απ’ την τεχνική ηγεσία της ομάδας ακόμη και αν κερδίσουν το ματς. Ο Έλληνας τεχνικός μετέφερε χθες τις αποφάσεις του στους παίκτες, τη στιγμή που η Επισκοπή έδειχνε να κάνει βήματα προόδου. Προερχόταν απ’ την εκτός έδρας ήττα απ’ τον Απόλλωνα Σμύρνης (εντός προγράμματος), αποτέλεσμα όμως που διαμορφώθηκε στο 85’ και ενώ η ομάδα της Κρήτης έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα, αφού οι γηπεδούχοι δε σκόραραν στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, όπου ηττήθηκαν τρεις φορές.
Στην αντίπερα όχθη, από τον ένα θρίαμβο στον άλλο πορεύονται τα Χανιά. Έπειτα απ’ το εντός έδρας 2-2 με τον Παναθηναϊκό και την ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου (θα παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννινα), η ομάδα της Κρήτης επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Παναχαϊκής την περασμένη Δευτέρα και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο -4 πλέον απ’ τη 2η. «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να φτάσουμε στη νίκη. Οι παίκτες μου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και είχαν το στοιχείο που είχαμε πει, να… γυαλίζει το μάτι τους», επεσήμανε ο υπηρεσιακός κόουτς, Μάρκος Στεφανίδης. Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ακόμη η διοίκηση, τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για επιστροφή του Σούλη Παπαδόπουλου. Νωρίτερα είχαν γίνει συζητήσεις με τον Νίκο Παντέλη.

Over ο Ολυμπιακός, καλύπτει το χάντικαπ ο Ερυθρός Αστέρας

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν κρίσιμους αγώνες για τη φάση των «16» της Euroleague.
Το σπουδαιότερο παιχνίδι της ημέρες γίνεται απόψε στην Ulker Sports Arena που η Ούλκερ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρσι στην φάση του ΤΟΡ-16 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στον Πειραιά 95-82 και την Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη 78-74. Τελικά σε εκείνον τον όμιλο χαμογέλασε ο Ολυμπιακός ο οποίος προκρίθηκε στα πλέι-οφ της Euroleague. Στην αρχή της σεζόν οι δύο ομάδες έδωσαν ένα φιλικό αγώνα και ο Ολυμπιακός νίκησε 69-60. Κάθε αναμέτρηση του Ομπράντοβιτς με τον Ολυμπιακό έχει την δική της σημασία. Τα χρόνια που βρισκόταν στην Ελλάδα ο Ομπράντοβιτς είχε κάνει «πελάτη» τον Ολυμπιακό. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αντιμετωπίσει ξανά τον Ομπράντοβιτς ότνα ήταν βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού την περίοδο 2005-2008 και τον κέρδιζε σπάνια. Αν και δείχνει σε καλή κατάσταση η Ούλκερ αφού πέρασε εύκολα από τη Νίζνι και συνέτριψε μετά την τέταρτη της Τουρκίας Μπεσίκτας με 97-59, ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από έδρες και τρομάζει. Σε αποδόσεις περίπου 1.50 της νίκης της Ούλκερ ο άσσος παίζεται αλλά με ρίσκο. Προτιμότερη επιλογή το Over 149.5. H Ούλκερ παίζει άναρχο παιχνίδι αφού οι Γκούντελοκ και Μπογκντάνοβιτς σουτάρουν πολύ νωρίς μετά που θα πάρουν την μπάλα στα χέρια τους. Ο Ολυμπιακός όταν συναντά άναρχο παιχνίδι ανοίγει και αυτός αναγκαστικά το ρυθμό του. Τελευταίο παράδειγμα το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη που τέλειωσε 84-68 και θα είχε πάρει πολύ ψηλότερα το σκορ αν ο Άρης ήταν πιο ανταγωνιστικός. Θα υπάρχουν πιθανώς και κάποια κενά διαστήματα στον αγώνα οπότε μπορούμε να επιλέξουμε και καλύτερο line στο live. Προς το παρόν η επιλογή είναι το Over 149.5.

Επιστρέφει ο «Σάρας»
O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζαλγκίρις, που έχει προπονητή τον Γιασικεβίτσιους, με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στην Βαρκελώνη. Στην Βαρκελώνη οι «Πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για σπουδαίο διπλό αλλά δεν έγινε καμιά σημαντική ζημιά γιατί η ήττα ήταν εντός προγράμματος. Η Ζαλγκίρις έκανε την πρώτη της νίκη και έρχεται στο ΟΑΚΑ ως ξεκάθαρο outsider.

Από το 2005 που αυτές οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε επίπεδο Euroleague ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Τελευταίες αναμετρήσεις Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις ήταν την περίοδο 2012-2013 με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 67-66 στο ΟΑΚΑ και 73-78 στο Κάουνας. Πανίσχυρος ο Παναθηναϊκός στην έδρα του με μονάχα μία ήττα (από Μπαρτσελόνα) και τέσσερις εύκολες νίκες επί Μπάγερν, Ούλκερ, Αρμάνι και Τούροφ. Τελευταία του νίκη εντός ήταν το 83-76 επί της Μακάμπι στην πρεμιέρα του ΤΟΡ-16. Η Ζαλγκίρις υποτιμάται με το +10.5 αφού είναι πολύ καλή ομάδα και έχει ηττηθεί δύο φορές με διψήφια διαφορά εκτός έδρας (από Ούνιξ όταν οι Ρώσοι καιγόταν για νίκη και στη Σάσσαρι). Προς +10.5 Ζαλγκίρις η σκέψη αλλά προτιμότερη η αναμονή για το live.

Εύκολη νίκη για Ερυθρό Αστέρα
Ήταν στις 21 Νοεμβρίου που η Γαλατασαράι υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα και τον νίκησε 110-103 μετά από δύο παρατάσεις. Όμως το αποτέλεσμα στο παρκέ δεν ήταν το γεγονός που συζητήθηκε. Έξω από το γήπεδο ένας Σέρβος φίλαθλος του Ερυθρού Αστέρα μαχαιρώθηκε από τούρκο χούλιγκαν και πέθανε. Από τότε έχουν προσπαθήσει οι αρχές της Euroleague και οι άνθρωποι των ομάδων να ηρεμήσουν το κλίμα και αυτό θα το επιτύχουν απόψε επειδή δεν θα υπάρχει Τούρκος στο γήπεδο εκτός από την ομάδα. Δεν φταίει ο Αταμάν ούτε οι παίχτες για το συμβάν οπότε ευχόμαστε να μην γίνουν έκτροπα απόψε στην κατάμεστη KOMBANK Arena.

Στον πρώτο γύρο η κάθε ομάδα νίκησε στην έδρα της. Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε δικό του παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη πρώτα με απώλεια μεγάλης διαφοράς στο δεύτερο ημίχρονο και έπειτα με τρίποντο του Έρτσεγκ στο τέλος που έστειλε τον αγώνα στην πρώτη παράταση. Αγωνιστικά ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ ισχυρότερη ομάδα από την Γαλατασαράι και αν ήδη μετράει 0/2 στο ΤΟΡ-16 αυτό συνέβη λόγω δύσκολων αντιπάλων (Ρεάλ, Μακάμπι). Στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague, με πολύ καλύτερη Γαλατασαράι (και πιο έτοιμη λόγω κυπέλλου) ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει 76-68 (νωρίτερα νικούσε και 20 πόντους). Στο εχθρικό κλίμα που θα έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του Αστέρα δύσκολα θα αντισταθεί η πολύ soft αυτή την εποχή Γαλατασαράι. Αναμένουμε εύκολη νίκη του Αστέρα γι’αυτό και η επιλογή Ερυθρός Αστέρας -7.