Αρχική

Οι προτάσεις της ημέρας: Νίκες για Γαλατά και Γρανάδα, Σάλκε με κάλυψη

betaradesΤα δύο σούπερ ντέρμπι του Σαββατοκύριακου, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να διεξάγονται την Κυριακή, αλλά και το πρόγραμμα του Σαββάτου παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο αγωνιστικό και στοιχηματικό ενδιαφέρον, με αρκετές επιλογές από διαφορετικά πρωταθλήματα. Χωρίς χρονοτριβές, πάμε να δούμε τις σημερινές μας προτάσεις.

«Μάχη επιβίωσης» στη Γρανάδα

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και το παιχνίδι Γρανάδα – Εϊμπάρ, στο οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 1.95 στη Netbet. Ίσως το σημερινό ματς αποτελεί μία από τις… τελευταίες ευκαιρίες της Γρανάδας για αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Το παρήγορο ενόψει του σημερινού ματς είναι ότι τα δύο τρίποντα που έχει πανηγυρίσει, μόλις, στις 23 τελευταίες αγωνιστικές έχουν επιτευχθεί εντός έδρας (1-0 επί Έλτσε, 1-0 επί Μάλαγα) και έχουν έρθει επί των ημερών του Αμπέλ Ρεσίνο στο τιμόνι της ομάδας. Να τονιστεί, παράλληλα, ότι η Γρανάδα μετρά μόνο μία ήττα στα οκτώ τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (2-5-1). Από την άλλη, με βάση την προϊστορία, καμία ομάδα που έχει συνδυάσει με ήττες τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, κάτι το οποίο συμβαίνει στην Εϊμπάρ, δεν έχει γλιτώσει τον υποβιβασμό. Στο 0-1-4 το σερί στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, με την Εϊμπάρ να παραμένει και άσφαιρη στα 3/4 τελευταία εκτός.

Επιστρέφει στις νίκες η Γαλατασαράι

Συνεχίζουμε με Τουρκία και το «διπλό» σε απόδοση 2.40 στην αναμέτρηση Κασίμπασα – Γαλατασαράι. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κασίμπασα αποτελεί εδώ και λίγες μέρες ο Σότα Αρβελάντζε. Τη θέση του στον πάγκο του συλλόγου πήρε ο Γιαν Βάουτερς ο οποίος θα πραγματοποιήσει απόψε το ντεμπούτο του. Από εκεί και πέρα, την πρώτη ήττα του γνώρισε ο σύλλογος την προηγούμενη βδομάδα από την Κόνιασπορ (2-1 εκτός έδρας), μετά από τέσσερις αγωνιστικές που παρέμενε αήττητος (1-3-0). Από την άλλη, την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχασε την προηγούμενη βδομάδα η Γαλατασαράι. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με δύο γκολ το συγκρότημα του Χαμζάογλου μοιράστηκε, τελικά, από ένα βαθμό με την Μπουγιουκσεχίρ στην έδρα του (2-2). Έτσι, με τους 52 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δύο πίσω από την Μπεσίκτας και ισάριθμους μπροστά από τη Φενερμπαχτσέ. Η τελευταία νίκη των «λιονταριών» στο πρωτάθλημα ήταν κόντρα στην Ερσίγιεσπορ (3-1 εντός έδρας) στις 27 Φεβρουαρίου, καθώς είχε ακολουθήσει η ήττα στην έδρα της Φενερμπαχτσέ (1-0) και σήμερα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα «τρίποντα».

Προβάδισμα η Σάλκε

Επόμενη επιλογή από την Μπουντεσλίγκα, ο «1 DNB» σε απόδοση 2.30 στον αγώνα Σάλκε – Λεβερκούζεν (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, που θα της επιτρέψουν να ελπίζει σε έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, ρίχνεται στην αποψινή μάχη η Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από τις «ασπιρίνες» στο βαθμολογικό πίνακα, κάτι που σημαίνει πως η αποψινή αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως «εξάποντη». Το συγκρότημα του Ντι Ματέο έχει βελτιωθεί αισθητά στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Στον αντίποδα, τον αποκλεισμό από τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε μεσοβδόμαδα η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μετά από μία δυνατή μάχη στο «Βιθέντε Καλντερόν» που διήρκησε 120’ οι «ασπιρίνες» οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί που αποδείχθηκαν εξαιρετικά άστοχοι με την αντίπαλό τους, Ατλέτικο Μαδρίτης. Πλέον, η Λεβερκούζεν καλείται να επανέλθει άμεσα στην εγχώρια πραγματικότητα, καθώς απόψε δίνει μία από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της για τη φετινή σεζόν. Κόντρα στη Σάλκε, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω της, στοχεύει πρώτα από όλα στην αποφυγή της ήττας.

Άνω-κάτω η Νις

Πρόταση προκύπτει και από τη Γαλλία και το παιχνίδι Λυών – Νις, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ της Λυών σε απόδοση 1.93 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Λυών με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Λυών κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Η Λυών, είχε την τύχη με το μέρος στο ντέρμπι του «Βελοντρόμ», μέχρι ένα σημείο είχε και ένα μάλλον κανονικό γκολ της Μαρσέιγ που δε μέτρησε, αλλά στο τέλος είχε κάποιες ευκαιρίες να πάρει ακόμα και τη νίκη και να κάνει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού η Παρί είχε ήδη χάσει μέσα στην έδρα της Μπορντό. Πήρε την ισοπαλία πάντως (0-0), παραμένει σταθερά πρώτη και αν στα παιχνίδια που απομένουν κάνει μόνο νίκες, τότε αυτή θα είναι η πρωταθλήτρια. Άρα, κρατάει στα χέρια της την κατάσταση.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση, αφού την Παρασκευή πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Λυών, στην προπόνηση εκτυλίχθηκαν στιγμές… απείρου κάλλους, με περίπου 50 οργανωμένους οπαδούς, να κάνουν «ντου», να τα βάζουν με παίκτες και με τον Πιελ και κάποιοι από αυτούς ήρθαν… πολύ κοντά με κάποιους ποδοσφαιριστές. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, είναι απογοητευτικό μετά και την τέταρτη συνεχόμενη ήττα την προηγούμενη εβδομάδα, στο κεκλεισμένων των θυρών «Αllianz Riviera» από την Γκινγκάμπ (1-2).

Δε χάνει ο Λεβαδειακός

Στη Σούπερλιγκ, επιλογή προκύπτει από τον αγώνα Παναιτωλικός – Λεβαδειακός και είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.00. Μια απ’ τις ομάδες που παίζουν υπό πίεση αυτή την αγωνιστική είναι ο Παναιτωλικός. Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο κάμψης, καθώς απέχουν απ’ τις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, σειρά αγώνων όπου δε βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Πέρασε πάνω από ένας μήνας από το τελευταίο τους γκολ, στις 14 Φεβρουαρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-0). Πιστός στις παραδόσεις, από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός, επιβεβαιώνει την τάση των τελευταίων ετών και δείχνει φοβερή αγωνιστική άνοδο απ’ τα τέλη Μαρτίου και έπειτα. Έπειτα απ’ την τριάρα στην Κρήτη επί του Πλατανιά, ακολούθησε το άνευ αγώνα 3-0 επί της Νίκης Βόλου και το 3-0 της Κυριακής επί της Καλλονής. Μοιράζει… τριάρες η ομάδα της Βοιωτίας, που πήρε 9 σερί πόντους και τέθηκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Βρίσκεται στο +3 απ’ τον Πλατανιά, ισόβαθμη με τον Πανθρακικό και στο -1 απ’ τον Πανιώνιο και μπορεί να πάρει και σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Μπέτις

Περνάμε στη Β’ Ισπανίας και το ματς Μπέτις – Λεγκανές, με την πρότασή μας να είναι το χάντικαπ -1 γκολ της Μπέτις, σε απόδοση 2.15. Η φανέλα της Μπέτις «μίλησε»… Τώρα που η μπάλα «καίει», οι Σεβιγιάνοι δείχνουν το σκληρό τους «μέταλλο» και το «πάρτι» της περασμένης εβδομάδας μέσα στο «Γκραν Κανάρια» (3-0) αποδεικνύει ότι αποτελούν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Δέκα νίκες και πέντε ισοπαλίες συνθέτουν το αήττητο σερί των τελευταίων 15 αγωνιστικών και πλέον ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κορυφή μέχρι το τέλος. Άσχημο το τάιμινγκ της σημερινής μάχης για τη Λεγκανές, από την άλλη, καθώς επισκέπτεται την πλέον «καυτή» έδρα του πρωταθλήματος έχοντας στην… πλάτη ένα σερί τριών κολλητών ηττών. Αναμένουμε, λοιπόν, μία σχετικά εύκολη επικράτηση για την Μπέτις.

Over από την Πολωνία

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.20 στον αγώνα του πολωνικού πρωταθλήματος Ρουχ Χορζόφ – Ζάβιτσα Μπίντγκοζ. Η Ρουχ Χορζόφ, έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Πογκόν, αφού την προηγούμενη αγωνιστική, κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Μπελσάτοφ με γκολ στο τέλος. Έτσι έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς ήττα και σήμερα υποδέχεται την ουραγό, αλλά εξίσου ανεβασμένη Ζάβιτσα. Η τελευταία, από την πλευρά της, συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον τελευταίο καιρό και να κάνει το δικό της ντεμαράζ για να σωθεί, αν και ακόμα έχει σημαντική απόσταση. Μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βίσλα Κρακοβίας, ακολούθησε την προηγούμενη αγωνιστική η μεγάλη νίκη επί της Λεχ Πόζναν και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη σήμερα να αντιμετωπίσει την Ρουχ Χορζόφ. Περιμένουμε ένα αρκετά «ανοιχτό» ματς, με το Over να έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Δυάδα από το μπασκετικό κουπόνι

Ολοκληρώνουμε με δύο προγνωστικά από το μπασκετικό κουπόνι. Το πρώτο είναι το Over 152.5 πόντοι στον αγώνα Κηφισιά – Τρίκαλα σε απόδοση 1.90. Η Κηφισιά παίζει τελευταία εντελώς άναρχο παιχνίδι και γι ’αυτό κυρίως φταίει η απουσία του αρχηγού Λιακόπουλου. Επίσης οι Αμερικανοί που έχει φέρει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι εντελώς αναξιόπιστοι και δεν συμβάλουν σε σοβαρό παιχνίδι. Για τα Τρίκαλα όλα είναι γνωστά. Είναι η πιο επιθετική ομάδα της Α1 που παίζει σε τρελό ρυθμό με κάθε αντίπαλο. Τα τελευταία αποτελέσματα των Τρικάλων ήταν 83-70 με Απόλλων Πάτρας, 77-81 με Ελευσίνα, 87-105 με Ολυμπιακό, 107-76 με Παναθηναϊκό. Επιλογή το Over 152.5.

Το δεύτερο, το χάντικαπ +6.5 πόντων της Μπουγιουκσεχίρ σε απόδοση 1.83 στην εντός έδρας αναμέτρηση της απέναντι στην Μπεσίκτας. Η Μπουγιουκσεχίρ ξεκίνησε σαν ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία και τώρα βρίσκεται σε θέση να κυνηγάει είσοδο στα πλέι-οφ. Ο λόγος είναι οι πολύ ποιοτικές προσθήκες που έγιναν Δεκέμβριο-Ιανουάριο. Σήμερα με χάντικαπ +6.5 η Μπουγιουκσεχίρ υποτιμάται από τις αποδόσεις. Η Μπεσίκτας είναι καλύτερη ομάδα αλλά όχι τόσο καλύτερη. Κάποια απουσία για την Μπουγιουκσεχίρ δεν υπάρχει και θα την… τιμήσουμε..

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.