Αρχική

ΟΑΠΝ- Ευχαριστήριο για τον Νίκο Παπαδόπουλο

IMG_5247Το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου η πόλη μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο Νίκος ως εκπαιδευτικός, παιδαγωγός, αθλητής, προπονητής και ως πολίτης στη σύντομη πορεία της ζωής του υπηρέτησε με πάθος τις αρχές για τις οποίες αγωνίστηκε από τα εφηβικά του ακόμα χρόνια. Την αξιοπρέπεια, την τιμιότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα. Τον διέκρινε το ήθος, ο διάλογος, η υπερβολική αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό, η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, ο αγώνας του κατά της βίας και του ρατσισμού. Ήταν ολιγαρκής, ορθολογιστής, διορατικός, είχε το θάρρος της γνώμης και καυτηρίαζε με παρρησία τα κακώς κείμενα, παρεμβαίνοντας με άρθρα του σε εκατοντάδες θέματα του εκπαιδευτικού, εκκλησιαστικού, κοινωνικού και πολιτικού χώρου. Εν ολίγοις, ήταν ένας ολοκληρωμένος ενεργός πολίτης, νους υγιής εν σώματι υγιή.

Μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας επισκέφθηκαν αυτές τις μέρες την πόλη μας για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώθηκαν στο πρόσωπό του.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν η πρόταση των καθηγητών του Βαλταδώρειου Γυμνασίου να δοθεί το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, στο οποίο για 30 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε ο Νίκος με συνέπεια στις αρχές του υγιούς αθλητισμού μεταλαμπαδεύοντάς τες με πάθος στους μαθητές του.

Ως Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, κυρίως όμως τους σημαντικούς προσκεκλημένους και τα παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτές, με την ελπίδα ότι οι αρχές της μη βίας και του υγιούς αθλητικού πνεύματος θα ξαναγυρίσουν και πάλι στην πόλη μας.