Αρχική

Ξεκίνησαν να λειτουργούν τμήματα aqua aerobic στο Δημοτικό κολυμβητήριο Κοζάνης

aqua

Με την υδρογυμναστική βελτιώνουμε την κάρδιο-αναπνευστική αντοχή την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία χωρίς το φόβο κάποιου τραυματισμού ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση και την ηλικία του ατόμου. Ίσως το πιο σημαντικό όφελος της άσκησης στο νερό είναι η αποφυγή τραυματισμών.

Με την υδρογυμναστική βελτιώνεται η ισορροπία και η στάση του σώματος διότι οι περισσότερες ασκήσεις ενεργοποιούν τους μυς της ράχης οι οποίοι παρέχουν στήριξη στην σπονδυλική στήλη.

Η άσκηση στο νερό οδηγεί στον καλύτερο έλεγχο του καθημερινού στρες στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επιβράδυνση των φυσιολογικών λειτουργιών που σχετίζονται με την γεροντική ηλικία μα πάνω από όλα σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Οι μύες μας αναγκάζονται να εργάζονται πιο σκληρά, από ότι στην αερόβια άσκηση στη ξηρά, καθώς η αντίσταση που προσφέρει το νερό σε όλη τη διάρκεια της κίνησης, σε σύγκριση με την αντίσταση του αέρα, είναι πολύ μεγαλύτερη. Έτσι στον ίδιο χρόνο άσκησης έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις παραμέτρους της φυσικής μας κατάστασης αλλά και στη καύση θερμίδων! Η θερμιδική κατανάλωση μπορεί να φτάσει από τις 300 kcal στη μισή ώρα, στις 500 με 700 kcal την ώρα!

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή βράδυ 9μμ. – 10μμ.

Τρίτη – Πέμπτη πρωί 10.30πμ. – 11.30πμ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι – ες να δηλώσουν συμμετοχή στο Κολυμβητήριο

Γενική τιμή εισόδου: 30 ευρώ μηνιαίως για 12 επισκέψεις.