Αρχική

Ντέρμπι στην Τούμπα, στήριγμα ο Πλατανιάς

betaradesΕξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής. Ξεχωρίζει ,αναμφίβολα, το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ σπουδαία ματς υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τόσο στη Γαλλία, με τη Λυών να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και στην Πορτογαλία, με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να φιλοξενεί την Μπενφίκα, αλλά και στο Κόπα Άφρικα, με την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα να διεκδικούν απόψε (21:00) το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα, από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουμε ξεχωρίσει κάποιες, τις οποίες θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε στοιχηματικά.

Νίκη ή… τίποτα για Πλατανιά

Ξεκινάμε τα προγνωστικά από το πάμε στοίχημα κουπόνι με τον αγώνα της Σούπερλιγκ Πλατανιάς – Πανθρακικός, στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. «Τελικός» το σημερινό παιχνίδι για τον Πλατανιά κόντρα στον Πανθρακικό. Οι Κρητικοί έβγαλαν ανεπιτυχώς ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όπου αντιμετώπισαν κατά σειρά τους Ατρόμητο (0-0), ΠΑΟΚ (0-1), Εργοτέλη (1-2), Παναθηναϊκό (0-3) και Αστέρα Τρίπολης (0-1). Στους 22 πόντους ο Πλατανιάς, μόλις στο +1 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους Πανιώνιο (16ος) και Εργοτέλη (15ος) να μετρούν ένα ματς λιγότερο. Άπαντες μίλησαν για παιχνίδι δίχως αύριο κόντρα στον Πανθρακικό, νίκη με κάθε κόστος, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι θα καταφέρει η ομάδα από τα Χανιά.

Αμφίρροπο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, η επιλογή μας είναι το «1 DNB» στο ημίχρονο σε απόδοση 2.10. (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μια ιδιαίτερα ταραχώδη εβδομάδα πέρασε ο ΠΑΟΚ. Το «στραπάτσο» της Κρήτης με τον ΟΦΗ έφερε την απόσταση απ’ τον Ολυμπιακό στους 8 πόντους, «γκρέμισε» τον δικέφαλο στην 3η θέση και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο Άγγελος Αναστασιάδης παραιτήθηκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια (!) του Γεντί Κουλέ, το ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της οδυνηρής ήττας της ομάδας του. Λαϊκά δικαστήρια στην επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν ειρωνικά στους παίκτες «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»! Την επόμενη ημέρα, βέβαια, ο Αναστασιάδης πήγε κανονικά στην προπόνηση.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική διαφορά και πλήρη αποστολή ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός. Στο κορυφαίο σημείο της σεζόν οι ερυθρόλευκοι, είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο έπειτα απ’ το +8 που απέκτησαν μετά την εμβόλιμη αγωνιστική. Έπαιξαν όσο χρειάστηκε κόντρα στον Ατρόμητο την Τετάρτη, κέρδισαν 2-1 και πήραν την 9η σερί νίκη τους στη Σούπερλιγκ (εξαιρείται το ματς με τη Νίκη Βόλου). Σήμερα είναι προφανές ότι δεν είναι η ομάδα που «καίγεται» για τη νίκη, ακόμη και η ισοπαλία θα αποτελέσει θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος και τον παράγοντα έδρα, μπορεί να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

«Ανεβαίνει» η Βέρντερ

Συνεχίζουμε με Μπουντεσλίγκα, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει το «1Χ» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Βέρντερ Βρέμης η οποία έχει επικρατήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Βίκτορ Σκρίπνικ πήρε τη νίκη κόντρα στις Μπορούσια Ντόρτμουντ (2-1 εντός έδρας), Χέρτα (2-0 εντός έδρας) και Χόφενχαϊμ (2-1 εκτός έδρας). Η Λεβερκούζεν, από την άλλη, είναι αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές, παραμένοντας ψηλά στη βαθμολογία. Θα πάμε στο σημερινό ματς με το «μομέντουμ» της Βέρντερ, η οποία μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Over στο Κάλιαρι

Περνάμε στην Ιταλία, με την πρότασή μας να είναι το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.08 στην αναμέτρηση Κάλιαρι – Ρόμα. Η Κάλιαρι βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και πρόκειται για μία ομάδα που σκοράρει εύκολα, αλλά εξίσου εύκολα δέχεται γκολ, καθώς στα τρία τελευταία παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το γκολ / γκολ σε συνδυασμό με το Over 2.5. Από την άλλη, δεν έφτανε η κακή πορεία της στις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Serie A, ήρθε για τη Ρόμα και ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας από τη Φιορεντίνα στην έδρα της (2-0). Το συγκρότημα του Ρούντι Γκαρσία, επιπλέον, δεν έχει νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, καθώς μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Λάτσιο (2-2 εντός έδρας), Παλέρμο (1-1 εκτός έδρας), Φιορεντίνα (1-1 εντός έδρας) και Έμπολι (1-1 εντός έδρας).

Με κάλυψη ο Αγροτικός Αστέρας

Επόμενη στάση η Φούτμπολ Λιγκ, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει το «1 DNB» σε απόδοση 1.85 στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός. Να εκμεταλλευτεί την έδρα του θέλει σήμερα ο Αγροτικός Αστέρας στο κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον Πιερικό. Απ’ την εκτός έδρας ήττα με 1-0 απ’ τη Λάρισα προέρχεται ο Αγροτικός, ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Εντός έδρας είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικός και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, εκεί έχει πάρει τους περισσότερους πόντους του. Από την άλλη, οι μελανόλευκοι προέρχονται από τρεις σερί πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ζάκυνθο (1-1), Ηρακλή (2-2) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-1), πήραν πέντε πόντους που τους έφεραν στους 17, στο +2 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Σήμερα θέλουν τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα σε μια ανταγωνίστρια ομάδα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα.

Under στη Φρανκφούρτη

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το Under 152 πόντους στο παιχνίδι του γερμανικού πρωταθλήματος, Φρανκφούρτη – Άλμπα Βερολίνου. H Φρανκφούρτη δείχνει να «έσκασε» από την προσπάθεια Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου σε συνδυασμό με το Eurochallenge και εκτός από τις δύο ήττες δεν έχει παίξει καλά γενικά. Απόψε πιθανώς θα έχει αδύνατη αποστολή γιατί υποδέχεται την, χωρίς αμφιβολία, καλύτερη ομάδα της χώρας. Η Άλμπα δεν φαίνεται να χάνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αλλά αν και είναι χαλαρή δεν παύει να διαλύει τις αντιπάλους της.

Την εποχή της φόρμας που βρήκε η Φρανκφούρτη, είχε ανεβάσει και την επιθετική της επίδοση. Από 70 πόντους ανά παιχνίδι ανέβασε το μέσο όρο της στους 80. Τις τελευταίες εβδομάδες με Eurochallenge LAST-16 και τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα ο μέσος όρος της Φρανκφούρτης έχει πέσει ξανά στους 71 πόντους και αντίστοιχα στο Eurochallenge στους 71 πόντους (68-71 με Αβτοντόρ, 75-70 την Ντεν Μπος και 62-71 την Τάρτου Ροκ). Η Άλμπα ούτως ή αλλιώς έχει σπουδαία άμυνα, την δεύτερη καλύτερη της λίγκας, με 72 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι. Μετά το στραπάτσο από τον Παναθηναϊκό και τον πολύ πιθανό πια αποκλεισμό της από την Euroleague θα θέλει να κάνει ένα καλό παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα. Με το ρυθμό που δίνει εντός η Φρανκφούρτη θα ακολουθήσει φυσικά η Άλμπα και θα επικρατήσει. Επιλογή το Under 152.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.